SVE VEĆI BROJ PACIJENATA DOLAZI U KOVID AMBULANTU: Još tri novoobolela od virusa korona u opštini Negotin

S.M.J.

11. 11. 2020. u 15:31

U OPŠTINI Negotin trenutno je 30 aktivno pozitivnih slučajeva kovida-19 od kojih su tri novoobolela.

СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ДОЛАЗИ У КОВИД АМБУЛАНТУ: Још три новооболела од вируса корона у општини Неготин

Foto: S. M. Jovanović

Pozitivni rezultat stigao je za dva pacijenta, ženu od 61 godine i muškarca od 59, koji su sa simptomima kovida već hospitalizovani na Grudnom odeljenju negotinske bolnice. Na ovom odeljenju se leči ukupno troje pozitivnih.

Pozitivan rezultat zabeležen je i kod muškarca starog 35 godina koji je trenutno u kućnoj izolaciji. On je, inače, bio pozitivan na IgM antitela, a testiran je kao kontakt ranije obolelog. U oktobru je, inače, od kovida obolelo 28 pacijenata, od kojih je 15 još uvek pozitivno na kovid.

Korona je, međutim, odnela još jedan život jer je u niškom kliničkom centru preminuo Negotinac, star  56 godina.

U prvih 11 dana novembra na prisustvo virusa korona pozitivno je ukupno 16 osoba sa teritorije opštine Negotin. Čeka se još 11 rezultata. Među obolelima ima i prosvetnih radnika, ali i radno aktivnog stanovništva i starijih od 65 godina.

Poslednjih dana, međutim u kovid ambulantu dolazi veći broj pacijenata nego što je to bio slučaj u oktobru kada je lekarsku pomoć tražilo prosečno desetak pacijenata. Početkom novembra broj onih sa respiratornim infekcijama se sukcesivno. Samo u ponedeljak lekarsku pomoć su potražila 22 pacijenta uglavnom sa težom kliničkom slikom, a u utorak njih 23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola