AMBASADOR GODFRI: SAD neće menjati politku prema Srbiji nakon izbora

Tanjug

03. 11. 2020. u 09:47

AMERIČKI ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da se američka politika prema Srbiji neće promeniti bez obzira na ishod današnjih predsedničkih izbora u SAD.

АМБАСАДОР ГОДФРИ: САД неће мењати политку према Србији након избора

Foto: Tanjug

-I demokrate, i republikanci snažno podržavaju obnavljanje i produbljivanje odnosa između naša dva naroda. Vašington pridaje značaj jačanju saradnje sa svojim starim prijateljem Srbijom i drago mi je što je američka administracija uspela da udahne novu energiju i da zamah procesu ekonomske normalizacije. Od toga se neće odstupati- rekao je ambasador Godfri u intervjuu objavljenom u današnjem Blicu.

On je ocenio da su prosperitet, demokratija i evropske integracije Zapadnog Balkana od presudne važnosti za zajedničku bezbednost.

"Svaki novi američki predsednik ima nove prioritete, ali od Drugog svetskog rata naša bezbednost i prosperitet su vezani za prosperitet naših saveznika u Evropi. Stoga, ne očekujem bitne promene spoljnopolitičkog kursa bez obzira na ishod izbora", smatra Godfri.

On je opisao američke izbore kao komplikovane, ali uzbudljive i dinamične i uporedio ih sa demokratskim bojnim poljem.

-Izborni glas je dragoceno, najmoćnije nenasilno oružje koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga iskoristiti- zaključio je američki ambasador povodom današnjih 46. predsedničkih izbora u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)