ANA BRNABIĆ: Za rat protiv mafije će nam trebati potpuna koordinacija

Tanjug

20. 10. 2020. u 22:45

АНА БРНАБИЋ: За рат против мафије ће нам требати потпуна координација

Foto Tanjug

ZA najavljenu borbu protiv mafije biće neophodna potpuna sabornost i koordinacija svih u vladi i s predsednikom, Skupštinom i pravosuđem s obzirom na to da je reč o izuzetno opasnom pitanju, izjavila je večeras mandatarka za sastava nove Vlade Srbije, aktuelna premijerka Ana Brnabić.

- Nama je u ovom trenutku potrebna potpuna sabornost za rat protiv mafije. Izuzetno smo uspešno ratovali protiv tajkuna, danas tajkuni ne upravljaju Srbijom i ne formiraju vladu kao što su nekad radili - rekla je Brnabićeva u emisiji Upitnik na RTS-u.

Ona je podsetila da je borba potiv mafije jedno je od tri najvažnija prioriteta nove vlade.

- Prva je borba protiv korona virusa, drugo je pitanje Kosova i Metohije, a treće je borba protiv organizovanog kriminala - precizirala je mandatarka.

Istakla je da brojevi nikad nisu bli bolji kada je u pitanju borba protiv kriminala.

- Nikada u istoriji nije zabeleženo manje ubistava, a zabeležena je i najveća zaplena narkotika u mandatu ove vlade - rekla je Brnabić.

Govoreći o novom Ministarstvu za manjinska prava i društveni dijalog, Brnabićeva je rekla da je to veoma važno ministarstvo.

Agendu rada tog ministarstva, dodala je, odrediće novi ministar, a prioritet će biti stalni dijalog sa organizacijama civilnog društva.

- To je u ovom trenutku važna stvar, kada kao vlada možemo da dođemo do bojih rešanja, da definišemo efikasnije neke druge probleme, a to je moguće samo ako imamo bolji dijalog - rekla je Brnabić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)