SPREMAJU ZAHTEV ZA RTS: Sledeće nedelje novi sastanak dela opozicije, domaćin DSS

D. M.

15. 10. 2020. u 10:13

RAZGOVORI dela opozicije o budućem delovanju, koje je inicirao lider SDS Boris Tadić, biće nastavljeni sledeće nedelje, a domaćin će biti Miloš Jovanović iz DSS.

СПРЕМАЈУ ЗАХТЕВ ЗА РТС: Следеће недеље нови састанак дела опозиције, домаћин ДСС

Sa prvog sastanka organizovanog u SDS

Kako saznajemo, na ovom sastanku trebalo bi da bude formulisan i prvi zajednički zahtev, najverovatnije taj da opozicija bude ravnopravno predstavljena na javnom servisu RTS.

Do sada su održana tri sastanka, najpre u centrali SDS, a zatim u Novoj stranci i u Pokretu slobodnih građana.

Ni na predstojećem sastanku u DSS najverovatnije neće biti Udružene opozicije Srbije (UOPS). Dragan Đilasa iz SSP, Vuk Jeremić iz Narodne stranke i Zoran Lutovac iz DS na prvo okupljanje kod Tadića kao svog predstavnika poslali su Janka Veselinovića. On je bojkotovao drugi sastanak održan u Novoj, pod objašnjenjem da je bivši lider ove stranke Zoran Živković prekršio dogovor opozicije o nenapadanju. Iz UOPS nikog nije bilo ni na sastanku u PSG.

Pavle Grbović, novi predsednik PSG, kaže nam da je prošlonedeljni sastanak kod njih protekao bez prisustva medija, a da su im se, pored predstavnika SDS, PSG DSS, Dosta je bilo, Ne davimo Beograd, pridružile i tri nove organizacije "Zeleni", "Jedan od pet miliona" i "Čuvari Starog grada".

Poziv za razgovore u DSS nije dobio Branislav Lečić, kojeg je jedna struja demokrata izabrala za predsednika stranke. Lečić, za "Novosti", kaže da zbog toga "ne zamera", jer poziv ni ne očekuje:

- Čekam da i zakonski budem verifikovan za predsednika DS i tada ću imati osnove da vodim razgovore i pregovore i sa opozicijom i sa predstavnicima međunarodne zajednice. Podneli smo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave da se upišem u registar političkih partija kao zakonski zastupnik DS i očekujem njihov pozitivan odgovor, jer je pravno sve čisto. Oni koji ne budu zadovoljni mogu da se žale Upravnom sudu, ali taj postupak ne odlaže pravosnažnost odluke Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna