MENSA TESTIRANJE U POMORAVSKOM OKRUGU: Međunarodni dan inteligencije

Z. Rašić

07. 10. 2020. u 13:37

GRAĐANI stariji od 17 godina koji žele da utvrde svoj koeficijent-količnik inteligencije (IQ) mogu to učiniti u nedelju, 11. oktobra, u Paraćinu, Svilajncu i Jagodini, tri grada Pomoravskog okruga u kojima MENSA organizuje ovo testiranje u okviru međunarodne manifestacije «Dan inteligencije».

МЕНСА ТЕСТИРАЊЕ У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ: Међународни дан интелигенције

Foto: Z.Rašić

Testiranje će se najpre obaviti u Svilajncu u zgradi Opštine u 10 sati, dok se prijave primaju od 9,30. U Jagodini je prijem prijava od 12 sati u Gimnaziji, testiranje počinje u 12,30. dok je u Paraćinu u Tehnološkoj školi u 14,30 sati, a prijem prijava je do pola sata pre tog termina.

Kako je saopšteno, pravo na testiranje imaju osobe starije od 17 godina koje nisu izlazile na test MENSE u prethodnih godinu dana i kojima će to biti jedan od najviše tri izlaska na test. Cena je 1.200 dinara za zaposlene, a 900 za nezaposlene, učenike, studente i penzionere.

IQ članova MENSE iznosi najmanje 148 po Katelovoj sklali, odnosno 130 po Vekslerovoj skali i taj količnik inteligencije ima samo oko dva odsto populacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna