TIRANA URUČUJE PROTESTNU NOTU AMBASADORU SRBIJE: Rama je ozbiljno uvređen

Tanjug

06. 10. 2020. u 16:10

REAGUJUĆI na nedavne izjave ministra Vulina o stvaranju Velike Albanije, premijer Albanije Edi Rama izjavio je da predstavnicima vlade Srbije neće tolerisati uvredu.

ТИРАНА УРУЧУЈЕ ПРОТЕСТНУ НОТУ АМБАСАДОРУ СРБИЈЕ: Рама је озбиљно увређен

Foto: Tanjug AP

On je precizirao da je Ministarstvo spoljnih poslova uputilo poziv ambasadoru Srbije u Tirani kako bi preneo protestnu notu.

- Ministarstvo spoljnih poslova Albanije nastavilo je sa procesom, ambasador Srbije je pozvan ili će biti pozvan, kako bi usmenro obavestio srpsku državu da nikakva velika usta u vladi Srbije ne mogu uvrediti vladu Albanije ili lik ministra ili premijera Albanije - rekao je Rama.

Pre nekoliko dana, srpski ministar je komentarisao izjavu premijera Edija Rame datu na zajedničkoj konferenciji sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

Šef albanske vlade rekao je da će Luka Drač biti "de fakto" luka tzv. Kosova, a ta izjava je za Vulina bila jasan znak da Rama radi na stvaranju "Velike Albanije".

- Izjavljujući da će luka Drač biti kosovska, Edi Rama nastavlja da radi na stvaranju "Velike Albanije" - rekao je Vulin, pozivajući EU da reaguje, jer tako nešto predstavlja pretnju miru.

Drugom izjavom, srpski ministar odbrane rekao je da će premijer Albanije biti upamćen više po "pocepanim čarapama" nego po razvoju svetlih ideja.

Prema njegovim rečima, da je premijer Edi Rama imao "dovoljno mozga", on ne bi uopšte pokušao da stvori ono što on naziva "Velikom Albanijom".

- Da je Edi Rama imao mozak, ne bi pokušavao da napravi "Veliku Albaniju". Da je imao pameti, ne bi se slikao ispred zastave "Velike Albanije". Da mu je bilo stalo do mira u regionu, ne bi hvalio ubice OVK - rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)