NEKI IZ SNS MISLE DA SU ZAKUPILI FOTELJE: Lider stranke Aleksandar Vučić najavio ZNAČAJNE promene u Vladi

E. V. N.

05. 10. 2020. u 08:53

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke danas bi trebalo da donese konačnu odluku sa kim će od partnera formirati novu vladu.

НЕКИ ИЗ СНС МИСЛЕ ДА СУ ЗАКУПИЛИ ФОТЕЉЕ: Лидер странке Александар Вучић најавио ЗНАЧАЈНЕ промене у Влади

Foto D. Milovanović

Uoči zasedanja, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da u SNS postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, što će moći da se vidi - naveo je Vučić.

Prema našim informacijama očekuje se da bude reči i o tome ko bi od funkcionera SNS mogao da zauzme resore u budućem kabinetu u Nemanjinoj 11. Takođe, verovatno će se razmatrati i izbor predsednika Narodne skupštine, što bi bila uvertira za sklapanje mozaika izvršne vlasti.

Sednica Skupštine na kojoj bi bio izabran njen predsednik, mogla bi da bude tokom ove nedelje, moguće 8. ili 9. oktobra, jer su tih dana poslanici koji žele da se vakcinišu protiv gripa, pozvani da to obave u prostorijama parlamenta. Postoji, međutim, i opcija da se sednica održi sledeće nedelje.

Rukovodstvo najjače političke opcije u državi okupiće se danas u 17 časova, a podsetimo da su se dosada u taboru naprednjaka razmatrale opcije da oni formiraju vladu samo sa manjinama ili da sklope savez sa blokom SPS-JS ili sa SPAS Aleksandra Šapića.

Pominjala se i varijanta koncentracione vlade, koja bi imala oročen mandat, a u koju bi ušle sve pomenute opcije, ali i pojedinci koji formalno nisu u strankama koje čine vladajuću većinu. Krajnji rok za formiranje kabineta u Nemanjinoj 11 je 3. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (63)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024