NEKI IZ SNS MISLE DA SU ZAKUPILI FOTELjE: Lider stranke Aleksandar Vučić najavio ZNAČAJNE promene u Vladi

E. V. N.

05. 10. 2020. u 08:53

НЕКИ ИЗ СНС МИСЛЕ ДА СУ ЗАКУПИЛИ ФОТЕЉЕ: Лидер странке Александар Вучић најавио ЗНАЧАЈНЕ промене у Влади

Foto D. Milovanović

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke danas bi trebalo da donese konačnu odluku sa kim će od partnera formirati novu vladu.

Uoči zasedanja, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da u SNS postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, što će moći da se vidi - naveo je Vučić.

Prema našim informacijama očekuje se da bude reči i o tome ko bi od funkcionera SNS mogao da zauzme resore u budućem kabinetu u Nemanjinoj 11. Takođe, verovatno će se razmatrati i izbor predsednika Narodne skupštine, što bi bila uvertira za sklapanje mozaika izvršne vlasti.

Sednica Skupštine na kojoj bi bio izabran njen predsednik, mogla bi da bude tokom ove nedelje, moguće 8. ili 9. oktobra, jer su tih dana poslanici koji žele da se vakcinišu protiv gripa, pozvani da to obave u prostorijama parlamenta. Postoji, međutim, i opcija da se sednica održi sledeće nedelje.

Rukovodstvo najjače političke opcije u državi okupiće se danas u 17 časova, a podsetimo da su se dosada u taboru naprednjaka razmatrale opcije da oni formiraju vladu samo sa manjinama ili da sklope savez sa blokom SPS-JS ili sa SPAS Aleksandra Šapića.

Pominjala se i varijanta koncentracione vlade, koja bi imala oročen mandat, a u koju bi ušle sve pomenute opcije, ali i pojedinci koji formalno nisu u strankama koje čine vladajuću većinu. Krajnji rok za formiranje kabineta u Nemanjinoj 11 je 3. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (63)

Milica

05.10.2020. 09:26

Predsesdnik i SNS stranka oduvek rade za dobrobit naroda i drzave, i svi oni koji ne rade u skladu sa tim nacelima svakako ce biti smenjeni, sto je jedino i logicno

Marko

05.10.2020. 10:01

Biti ministar je velika čast i odgovornost. Siguran sam da će ljudi koji su kvalitetni i spremni da rade u interesu države i naroda dobiti šansu da se dokažu i realizuju zadate projekte i planove.

Mijo

05.10.2020. 11:36

Svako ko je loše radio snosiće odgovornost svako ko je zloupotrebio svoju funkciju odgovaraće. Verujem daće predsednik Aleksandar Vučić doneti pravu odluku u vezi formiranja nove Vlade.