SRAMAN I KUKAVIČKI NAPAD NA SRPSKU DECU: Oglasio se Đurić zbog pucnjave kod Prištine

Tanjug

03. 10. 2020. u 23:58

СРАМАН И КУКАВИЧКИ НАПАД НА СРПСКУ ДЕЦУ: Огласио се Ђурић због пуцњаве код Приштине

Foto Tanjug

DIREKTOR Kancelarije za KiM Marko Đurić zahteva da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su večeras pucale na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Đurić ocenuje incident kao sraman i kukavički napad na "našu mladost na Kosovu i Metohiji", te poručuje da mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet.

Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti, kaže Đurić.

- Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima - naveo je Đurić

Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se "divljački napad" dogodio, Đurić podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije.

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)