OGROMNA PROMENA: Predsednik Vučić ocenio - Nakon sastanka u Vašingtonu, Srbija dobila na značaju

Tanjug

25. 09. 2020. u 17:55

ОГРОМНА ПРОМЕНА: Председник Вучић оценио - Након састанка у Вашингтону, Србија добила на значају

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se dramatično menjaju karte na geopolitičkoj sceni u svetu, a da je Srbija dobila na značaju posle sastanka u Vašingtonu i da se promenio odnos drugih zemalja prema njoj.

On je u Istanbulu rekao da to nije slučaj sa turskim predsednikom, jer je on, kako kaže, i pre američkog predsednika Donalda Trampa dobro poznavao i Srbiju i njega lično.

Promenilo je, međutim, stav Saudijske Arabije, a njihov amnbasador najavio je veoma konkretne stvari, što je rezultat razgovora u SAD.

Vučić je istakao da je i američka strana promenila odnos, što se vidi u tome da su spremni da poštuju Srbiju i da razgovaraju sa Srbijom.

- Ogromna promena - kaže Vučić i podseća da je za poslednjih mesec dana imao priliku za susrete sa Putinom, Merkel, Makronom, Erdoganom, Mogerini...

- Srbija je sve to zaslužila, jer je uspešnija i važnija nego ranije - istakao je Vučić.

Upitan da li u geopolitičkim promenama možemo da sačuvamo sva prijateljstva i stabilnost, kaže da to nije lako, ali da ćemo se boriti i ulagati ogromnu energiju, "juriti Kineze, Engleze...".

Navodi da Nemačka, Kina napreduju neverovatno ekonomski, Amerika i Rusija vojno, da i drugi rastu, a da Srbija mora da gleda da svoj mali brod provuče kroz sve krivine, da životni standard ne pada uprkos kovidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

star

25.09.2020. 19:23

Eto koliko jedan potez može toga dobrog doneti našoj zemlji, a svakako da nije bilo lako našem predsedniku da se izbori sa svim zamkama koje su ga očekivale u Vašingtonu.

Vatro Marx

25.09.2020. 19:40

Super izjava predsjednika Vucica. Sastanak sa predsjednikom SAD Trampom doneo je veliku promjenu, veci respekt prema Srbiji, nisam naklonjen zapadu posebno SAD, bez obzira sto zivim na zapadu u odnosu na politiku koju vodi i vodili su je sve dosadas. Sastanak u Vasingtonu je promijenio situaciju u potpunosti, da je Srbija ona koja jeste a ne kako su je pojedini ili vecina pretpostavljali.

Ljube

25.09.2020. 23:10

E blago nama ,otimaju se za nas ,....pa naravno kada smo okupirani od jednih ,drugi pokusavaju da pronadju ,preotmu jedan deo i za sebe ,....stvarno ,stranci i ne znaju gde je Srbija ,oni ovo ne citaju ,ali mi kada citamo i slusamo ovako o sebi ,nama ,muka ti dodje ,jer mi sebe jedino znamo i poznamo !