U ŠAPCU U 15 ČASOVA ZASEDA GIK: Odrediće datum trećeg glasanja?

A. D.

23. 09. 2020. u 14:58

У ШАПЦУ У 15 ЧАСОВА ЗАСЕДА ГИК: Одредиће датум трећег гласања?

Foto: A. Delić

ODLUKOM Upravnog suda Srbije u Šapcu će se ponovo glasati u Ševaricama, Drenovcu i Maloj Vranjskoj i na gradskim biralištima u Donjem šoru i Šipurskim livadama. Rešenje šabačkog GIK-a, kojim je treći put trebalo da se glasa na čak 20 od 27 mesta, ovim je stavljeno van snage, a komisija, čija je sednica zakazana za 15 časova, trebalo bi da utvrdi datum izlaska na izbore.

- Svedoci smo startegije konstantnog odlaganja izbora, kao i prolongiranja zakazivanja sednice GIK-a, što se dogodilo nakon najnovije odluke Upravnog suda. Ovo govori u prilog tome da Nebojša Zelenović očekuje da mu korona ponovo bude saveznik - kaže za "Novosti" dr Aleksandar Pajić, kandidat SNS za gradonačelnika Šapca.

Prema njegovim rečima, od saopštavanja sudske odluke do sednice GIK-a je 45 časova, što dovodi u pitanje mogućnost održavanje izbora u roku do 7 dana (propisano Zakonom o upravnom postupku). Jer, potrebno je odraditi niz tehničkih radnji poput izbora štamparije, pripreme glasačkih listića...

Inače, nakon junskih izbora šabački GIK doneo je rešenje o poništavanju izbora na svih 100 birališta. Kada je odlukom Upravnog suda naloženo da se glasanje ponovi na 27 mesta, predstavnici liste Nebojše Zelenovića prolongirali su proces nizom prigovora. Odmah potom Štab za vanredne situacije kojim rukovodi Zelenović uveo je vanrednu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)