PESKOV O ODLUCI SRBIJE: Moskva poštuje odluku Beograda da zamrzne vojne vežbe sa partnerima

Novosti online

10. 09. 2020. u 21:53

RUSIJA se s poštovanjem odnosi prema odluci Srbije da na šest meseci zamrzne zajedničke vojne vežbe sa drugim zemljama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ О ОДЛУЦИ СРБИЈЕ: Москва поштује одлуку Београда да замрзне војне вежбе са партнерима

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Peskov je negirao da Moskva tu odluku Beograda povezuje sa pritiskom Zapada, prenela je agencija TASS.

On je kazao da je ta tema "dotaknuta", ali nije razmatrana u jutrošnjem telefonskom razgovoru predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandara Vučića.

"Radi se jednostavno o konstantaciji činjenice da je Srbija donela odluku da na pola godine zamrzne sve vežbe, ali to nije povezano sa Rusijom ili sa nekim drugim zemljama", naveo je Peskov.

Vlada Srbije je juče odlučila da u narednih šest meseci prekine vojne vežbe i vojne aktivnosti sa svim partnerima, a ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se Srbija našla pod "strašnim i nezasluženim pritiskom" Evropske unije.

Vulin je rekao da je EU od Srbije tražila "da napusti planirane vojne vežbe sa Belorusijom, po cenu napuštanja evropske budućnosti" i dodao da Srbija u narednom periodu "neće učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO ni sa ODKB, ni sa Rusijom ni sa SAD, ni sa Kinom, ni sa Evropskom unijom, ni sa Istokom ni sa Zapadom".

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)