VUČIĆ O POSTUPKU ZAHAROVE: I Putin mi se izvinio zbog toga

Tanjug

10. 09. 2020. u 21:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da mu se i predsednik Rusije Vladimir Putin, pored Lavrova, izvinio zbog neprikladnog posta Marije Zaharove na Fejsbuku i da mu je rekao da iza njega ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično.

ВУЧИЋ О ПОСТУПКУ ЗАХАРОВЕ: И Путин ми се извинио због тога

Foto: EPA

"Putin, a ni ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, mi se nikad nije izvinjavao ni zbog čega, a za ovako nesto obojica su to učinili, a da ja to nisam ni pomenuo", rekao je Vučić za RTS.

Kaže da je današnji telefonski razgovor sa Putinom bio dobar, sveobuhvatan i da mu se Putin, između ostalog, izvinio zbog posta Zaharove, koja je na svom Fejsbuk nalogu neprimernom fotografijom scene iz filma "Niske strasti" na kojoj glumica Šeron Stoun visoko prekršta noge "prokomentarisala" susret srpskog i američkog lidera.

"Pokazao je svoju pristojnost i rekao da iza toga ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično", istakao je Vučić.

On je naveo da u razgovoru taj post Marije Zaharove nije ni pomenuo, jer je smatrao da je to nevažni incident, budući da i u Srbiji postoje poslanici koji "govore gluposti" o Rusiji, a oni se ne izvinjavaju.

Rekao je da se po reakciji Rusije vidi koliko je poštovanje Rusije prema njemu lično i Srbiji.

Upitan da li misli da je Zaharova mogla bez konsultacija sa svojim šefovima da objavi takav post, Vučić je rekao da to svako može sam da prosudi, a, ponavlja, Putin mu se izvinio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

VUČIĆ O POSETI MALOG VAŠINGTONU: Taj investicioni rejting za nas znači da smo na zelenoj grani