LAJČAK: Krajnje vreme da se dijalog Beograda i Prištine uspešno finalizuje

Tanjug

10. 09. 2020. u 08:31

ЛАЈЧАК: Крајње време да се дијалог Београда и Приштине успешно финализује

Foto Tanjug

SPECIJALNI predstavnik EU Miroslav Lajčak je povodom desedogodišnjice usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU poručio da je vreme da se razgovori "uspešno privedu kraju" .

-Danas je deset godina od kada je Generalna skupština UN pozdravila spremnost EU da posreduje u procesu dijalog Beograda i Prištine. Krajnje je vreme je da ga dovedemo do uspešnog kraja-napisao je u sredu Lajčak na Tviteru.

Generalna skupština UN usvojila je 9. septembra 2010. godine kompromisnu Rezoluciju kojom pozdravlja spremnost EU da preuzme vođstvo u naporima za posredovanje između Srbije i kosovskog rukovodstva etničkih Albanaca.

U Briselu je u ponedeljak, u okviru dijaloga pod okriljem EU, održana nova runda pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Varto Marx

10.09.2020. 10:51

EU nema formulu da rijesi problem Kosmeta. Zato sto daju prioritet Priztini, a dobro znaju da nikada sa ovakvim ponasanjem nece podtici nikakvi cilj. Laikcak ne oduzimaj vrijeme Srpskoj vladi,