GRENEL: Sporazum rezultat drugačije vrste diplomatije Trampa

Tanjug

06. 09. 2020. u 00:33

SPORAZUM Beograda i Prištine je rezultat drugačije vrste diplomatije američkog predsednika Donalda Trampa, piše specijalni izaslanik Bele kuće Ričard Grenel u autorskom tekstu za američki sajt "Hil" i ocenjuje da su Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu napravili ogroman korak ka dugoročnom rešenju "istorijskog sukoba".

ГРЕНЕЛ: Споразум резултат другачије врсте дипломатије Трампа

FOTO: AP

Grenel je na Tviteru podelio tekst za "Hil", koji je objavljen u rubrici "mišljenje", navodeći da ne može da pronađe nijedan američki medij koji je izvestio o sadržaju "istorijskog sporazuma Srbije i Kosova".

U tekstu Grenel ukazuje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti napravili ogroman korak ka dugoročnom rešenju "njihovog istorijskog sukoba" kada su u petak u Beloj kući, pod pokroviteljstvom Trampa, potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa.

Grenel navodi da je još od 2017. godine stav SAD o "sukobu Srbije i Kosova" bio da će koraci ka ekonomskoj normalizaciji razblažiti snagu i važnost "vrućih političkih pitanja" u tom sporu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!