DAČIĆ: Prisustvo Trampa bilo bi garant potpisanog

Tanjug

04. 09. 2020. u 10:11

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se očekuje da danas budu finalizovani pregovori Beograda i Prištine u Beloj kući i da potpisivanju "ekonomskog dokumenta" prisustvuje i sam vrh američke administracije, navodeći da bi prisustvo predsednika SAD bilo garant potpisanog.

ДАЧИЋ: Присуство Трампа било би гарант потписаног

Nikola Skenderija

-Pričalo se da će to biti potpredsednik Pens ili predsednik Tramp... Ako bude uspešno, sigurno će biti prisutan Tramp prilikom potpisivanja sporazuma-rekao je Dačić za televiziju Prva.

Dačić kaže da bi Trampovo prisustvo bilo velika prednost jer će na taj način američki predsednik postati garant onoga što se potpisuje.

-S te strane će biti veoma važno da li će biti prisutan ili ne, da li će biti deo te priče ili ne-rekao je Dačić.

On je istakao da srpska strana želi dogovor i kompromis, ali da ne prihvata ultimatum.

Dačić je rekao i da se noćas nije čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da su se čuli ranije juče, dok su još trajali pregovori.

Dačić je rekao da se u pripremi sastanka došlo do predloga iz oblasti ekonomije, saobraćaja, komunikacija, koji su bili prihvatljivi za obe strane i koji se nisu ticali statusnog pitanja.

Komentarišući prvi dokument koji je ponuđen u Beloj kući, a na kojem je stajalo i međusobno priznanje, Dačić je rekao da se taj politički deo koji je bio sporan više ne nalazi u delu tog papira, te da smatra da se na taj način htelo "podići" Albancima.

-Da je neko hteo da tako to uradi, trebalo je da stavi tu tačku ne pod broj deset, nego broj jedan-rekao je Dačić.

Upitan da li misli da su hteli tu tačku da "provuku", Dačić je rekao:

-Mislim da je to bilo u pitanju, to je bio predlog dokumenta koji je podeljen svima o kojem je trebalo raspravljati. Ako vi nećete da prihvatite, to ne može da stoji u dokumentu, posle odbijanja, to nije deo papira-rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NOVOSTI SAZNAJU: Hag doneo novu odluku o Šešelju