GOJKOVIĆ: Vučić potvrdio odgovornost politike koju vodi

Tanjug

03. 09. 2020. u 23:05

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković ocenile je večeras da je pristup predsednika Srbije Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu i Mietohiji u Vašingtonu, u kojima je odbacio tačku o priznanju tzv. Kosova, još jedna potvrda odgovorne politike koju vodi.

ГОЈКОВИЋ: Вучић потврдио одговорност политике коју води

Zoran Jovanović

"Državničko i snažno zalaganje delegacije Srbije i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Vašingtonu za interese naše zemlje i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji najbolja je potvrda odgovorne politike koju vodi", navela je Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da je "predsednik Vučić u ovom kompleksnom trenutku na početku razgovara, koji se odvijaju u teškoj atmosferi i uz pritiske, pokazao mudrost, spremnost na dijalog sa Prištinom, ali i odlučnost da brani interese naše zemlje i građana".

"Još jednom je Srbija, na čelu s Vučićem, nedvosmisleno pokazala da je otvorena za dijalog i kompromis, ali da pristanak na ultimatum i predaja za nas nije i nikada neće biti opcija, niti je to put za rešavanje problema između Beograda i Prištine", naglasila je Maja Gojković.

Ocenila je i da je "izvesno da predsedniku Aleksandru Vučiću ni u nastavku razgovora neće biti lako, ali je isto tako izvesno da niko bolje od Vučića ne bi mogao da zastupa i štiti nacionalne interese Srbije u ovom dijalogu Beograda i Prištine", što građani Srbije jako dobro znaju.

Maja Gojković je takođe, "zajedno sa ogromnom većinom građana Srbije, koji vrlo dobro razumeju situaciju i koji žele najbolje svojoj zemlji",

pružila "punu podršku predsedniku Vučiću u daljim razgovorima, potpuno uverena da će još jednom pokazati snagu i odlučnost u odbrani nacionalnih interesa".

"U tim naporima Vučić nije usamljen, već iza njega stoji nada i podrška građana u čitavoj Srbiji, posebno Srba na Kosovu i Metohiji. Zato je važno da u ovom trenutku pokažemo jedinstvo, jer samo složni i jedinstveni možemo uspešno da se borimo i branimo naše nacionalne interese“, zaključila je Gojkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)