Pred predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući stavljen je papir sa 16 tačaka, a jedna od njih odnosi se na priznanje Kosova.

Komentari (25)

djole

03.09.2020. 18:58

Amerikanci dali ultimatum? Pa oni ni vise nikome ne mogu da daju bilo kakav ultimatum. Ko jos njih slusa. Ustajte i ajde kuci ne dangubite vise tamo se necete leba najesti! Nas put je isgok i tu je kraj zaboravite zapad jer on ni samom sebi ne moze da pomogne! To sto njihove firme otvaraju radna mesta u Srbiji je zato sto dobijaju dobru subvenciju i jeftinu radnu snagu koja je dobro obucena. Cela Srbija da radi ne moze da zadovolji potrebe ni jedne mesne zajednice u Moskvi ni za hranom ni za bilo cim drugim. Prema tome put se zna.

bager

03.09.2020. 20:53

@djole - Nas put je Istok a ne Zapad ,,dobro ali Moskva je na Istoku,mi ne hranimo ruse niti smo u stanju da to radimo , nesto si sve izmesao ,, zbog promila reklo bi se,,,

Martinović Bernard

03.09.2020. 19:05

Ако је стварно ултиматум, шта тражимо у Белој Кући? За Запад је Космет решено питање, то треба већ једном да схватимо. Предност наша је Резолуција 1244 и на то треба да се осврнемо. Не треба нам ни Вашингтон ни Брисел. Време је на нашој страни.

nenad62

03.09.2020. 19:11

Kada priznate indijance, vratite Meksikancima teritoriju i svim ostalima koje ste ubijali i pljackali, razmislicemo o vasem predlogu. Do tada, nosite se u .........

Dejan

03.09.2020. 19:43

Ne razumem šta ste očekivali? Kosovo je stvorila Amerika,neće oni da ga unište. Ne razumem čemu bilo kakvi razgovori ako vlast na Kosovu nije formirala ZSO,nije učinila ništa ili skoro ništa iz Briselskog sporazuma. Ne razumem zašto se pregovara u SAD bez prisustva Rusije i EU?

Čiča Gorio

03.09.2020. 19:54

Tito je proterao 200.000 Srba sa Kosova i zabranio povratak. A primio je od Envera Hodže 300.000 Albanaca i bio Kum svakom koji ima 9 ili 10 dece. eto Titovog genocida nad Srbima? Time je pravio otcepljenje Svete Srpske zemlje i umanjenje Srbiju. A napravio je veliku Hrvatsku. To je dokaz da i danas idu pop njegovom planu???

Kiza

03.09.2020. 20:40

@Čiča Gorio - Дај, не причајте глупости! Забрана о којој ви причате, трајала је свега пар месеци: од априла '45. до августа '45. И није их Тито протерао већ окупационе и квислиншке власти на Космету! Друго, нису протерани Срби староседеоци, већ колонисти које је населио краљ Александар! Док је трајала забрана добили су имања подунавских Шваба, па кад је забрана укинута није им падало на ум да се враћају доле. Иначе, зашто нико не спомиње Уредбу о забрани исељавања са Космета за неалбанце, две године касније, кад су Срби-Косовари "навалили" на Војводину? Треће, тај исти краљ је направио Хрватску бановину у чијем је саставу био цео Срем, делови Босне, Боке.... док Србија није ни постојала јер је била подељена на ТРИ бановине! Тито је Хрватску смањио за више од 1/3, а Србија по први пут од "уједињења" поново бива целовита у ФНРЈ! Зато немојте своје фрустрације "лечити" лажима о држави у којој су радници по први и једини пут били третирани као људи, а не као ресурс и где је Србија била целовита, макар и са две покрајине. Само кажем....

Sale

03.09.2020. 20:10

Jesam li vam ja lepo reko da je klopka ili nisam? Vučiću, seti se 41 i 99 i ne popuštaj. Pakuj kofere i kući. Od sad sastanci po toj temi samo u Moskvi!

RoRa

03.09.2020. 21:58

Ako u tački 10 piše:" Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje i i zaštitu etničkih manjina, ..." onda to NE ZNAČI priznavanje Kosova kao države. Ako bi pisalo:" Obe strane se obavezuju na međusobno priznavanje, zaštitu etničkih manjina, ..." onda bi to značilo priznavanje države Kosovo

vuk

04.09.2020. 14:51

Ovde se radi o izuzetno aljkavo formulisanoj recenici.Medjusobno priznavanje , ako se trazi, ne moze biti deo recenice u kojima se pominju i vracanje imovine i prava manjina naredjano zbrda zdola i to tek u desetoj tacki. Jedino logicko objasnjenje je da se misli na priznavanje manjina i njihovo uvazavanje.I dobro je sto su tu tacku odbili dok se ne razjasni, ali nije dobro sto su odmah rastrubili da se trazi eksplicitno priznanje.Citaju i amerikanci nase novine.