UKLANjANjE barijera koje stoje na putu da se već postignuti sporazumi o obnovi ili uspostavljanju vazdušnog, železničkog i drumskog saobraćaja između Beograda i Prištine, sprovedu u delo, biće jedna od centralnih tema tokom razgovora predstavnika dveju strana u Vašingtonu danas i sutra, a najavljene su i tri oblasti.

Komentari (12)

Sale

03.09.2020. 08:21

Samo ti sanjaj Grenele. 1244 je najvažnija u prvom redu za Srbe, sve Srbe, a Rusi nas samo podržavaju. Možeš ti da laprdaš i da okrećeš koliko hoćeš, tu rezoluciju niti ćete vi da zakopate niti nas da nagovorite za je za vas zakopamo.

Bezimena54

03.09.2020. 08:46

Баш ме занима о чијој имовини и којим расељенима ће бити разговори у Европи? Па ми имамо све доказе, тапије да је Космет наш и да су расељени Срби а не Шиптари! Хоће ли то Европи отворити очи?? Наравно да не. Очи су им пуне крмељи од Шиптарске прашине.

unutrašnji dijalog

03.09.2020. 08:59

Teme za razgovor prvog dana su: ekonomsko, infrastrukturno povezivanje, nestala i raseljena lica i druga potencijalna pitanja. Nije jasno zašto po pitanje raseljena lica Srbija nije reagovala da stavi pitanje "onemogućavanje povratka na Kosovo i Metohiju 250.000 proteranih Srba"? Kada se zna da su se svi Albanci (u organizovanom-isceniranom iseljavanju) vratili na Kosovo, a izvestan broj Albanaca iz Albanije se naselio na Kosovo!? Unapred se znalo da je Srbimo onemogućen povratak na Kosovo da bi Albanci napravili albansku državu (oteli Kosovo). Zašto Srbija nije zvanično tretirala proterane Srbe za stanovnike KiM?

Zoran Petrović

03.09.2020. 11:43

Sama činjenica da mi moramo njima na dogovor , govori o tome da oni imaju sve u svojim rukama. A i trebali bi biti svesni toga da Ameri mogu kako im se xoče . Pitanje je u svemu ovome , koji interes i ekonomiju oni koriste sa našom južnom pokrajinom. ? Tu se moramo pronaci u nadi da Ameri a ne Albanci budu zadovoljni . Onda bi isti ti Ameri resili to sami sa Albancima . Albanci su tu samo krava muzara.

naranca

03.09.2020. 13:03

Predsednice Trump ....ta osoba sa kojom se slikate, je jako nepopularna kod Srba...Ukonite ga odmah jer ce svojom nesposobnoscu da napravi veliku stetu i vama.

naranca

03.09.2020. 13:05

Cekaj bre neka oni normalizuju trgovinu sa Kinom! Nije ovo komunizam da nam neko naredjuje kako da trgujemo sa Slovencima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Normalizovacemo ako imamo koristi!!!!!!

EvGenije

03.09.2020. 15:59

Vučić ne bi trebao ništa da potpisuje, a pogotovo ne da primeni, dok se do sada potpisano ne primeni. Koja je svrha pregovora ako Srbi ispunjavaju sve, a Albanci ništa?

Dejan

03.09.2020. 16:12

Ja ovo vidim jedino kao nastojanje ekonomskog jacanja Kosova.Kosovo je otprilike jedan kancer odvojen od Srbije i sad bi mu trebalo dati svezu krv ne bi li ojacalo.Nek se predsednik dobro porazmisli sta ce da dogovara i potpise.Ne ocekujte nikakve velike odluke odnosno ne ocekujte nista ali zato ocekujte jos desetine ovakvih sastanaka.Na svakom od njih donece se jedna na izgled sitna i skoro neprimetna odluka ali u zbiru sa svim narednim na desetinama koje slede dace jednu itekako vidljivu celinu.Bojim se da ce nam tad biti kasno ako dobro se ne porazmisli na pocetku.

Srki

03.09.2020. 17:41

"ništa od toga nije važno ljudima koji nemaju posao u regionu" - slažem se. Ali, takođe im nije važno ni priznanje, ni mišljenje Međunarodnog suda, ni oteta srpska imovna, ni pozivni broj, ni CEFTA, ni EU...

Mica Haubica

03.09.2020. 19:20

Tramp je pametan i lukav čovek; ovim potezom pridobija albanske glasove, a pred izbore će tačku 10 preinačiti kako bi dobio i srpske glasove. Jednim udarcem dve muve