OTVORENO PISMO NEBOJŠI ZELENOVIĆU: Dr Branko Vujković - Politički performansi se nastavljaju

A. D.

25. 08. 2020. u 15:01

ZAVOD za javno zdravlje u Šapcu je svojim stručnim mišljenjem 22. avgusta odgovorio lokalnom Štabu za vanredne situacije, da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije.

ОТВОРЕНО ПИСМО НЕБОЈШИ ЗЕЛЕНОВИЋУ: Др Бранко Вујковић - Политички перформанси се настављају

Foto: A.D.

U nekoliko navrata smo istakli i stav da je važno ukinuti vanrednu situaciju u Šapcu, ako se broj potvrđeno pozitivnih slučajeva smanji pre početka školske godine, zbog svih epidemioloških rizika koje događaji kao što su izborni proces i polazak u školu sa sobom nose.

Ovo je u otvorenom pismu Nebojši Zelenoviću, komandantu lokalnog Štaba za vanredne situacije, napisao v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković, ističući da se u prethodnoj nedelji epidemiološka situacija stabilizovala. Dr Vujković dalje navodi da se "farsa i politički performansi u Šapcu nastavljaju i dalje, a da  kalkulacije koje ugrožavaju javno zdravlje građana", kako navodi, nisu strane Zelenoviću.

- Pokazali ste to, nepostupanjem po našim dopisima i organizacijom događaja van svih epidemioloških kriterijuma 27. i 28. juna, a ti događaji su i doveli do rasplamsavanja epidemije u Šapcu. Obzirom da su učesnici, pa i organizatori, bili zamenik komandata lokalnog štaba Dušan Kostadinović, i član štaba Nemanja Pajić, jasno je na koji način i kako važne odluke štab i donosi - ističe dr Vujković. 

Inače, na poslednjoj sednici lokalnog Štaba, održanoj u ponedeljak, usvojen je dopis republičkom Kriznom štabu u kojem Zelenović navodi da se ukidanjem vanredne situacije, u roku od sedam dana stiču uslovi za održavanje ponovljenih lokalnih izbora na 27 biračkih mesta. Zbog toga su, kako se navodi u tom dopisu, šabačkom štabu neophodne smernice o protivepidemijskim merama. 

- Obzirom da dopise Zavoda za javno zdravlje čitate selektivno, podsetiću da ste 20.06.2020., kao i predstavnici svih drugih lokalnih samouprava, dobili naš dopis broj: 1029/1, sa svim protivepidemijskim merama koje morate poštovati i sprovoditi na svakom biračkom mestu. Jasno je da se te mere odnose i na preostalih 27 biračkih mesta - dodaje Vujković u pismu Zelenoviću. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri