MARJANOVIĆ UMESTO BASTAĆA: Izabran predsednik Opštine Stari grad (FOTO)

M. S.

24. 08. 2020. u 19:00

RADOSLAV Marjanović, dosadašnji odbornik u Skupštini grada i zamenik šefa odborničke grupe SNS, ubuduće će voditi Opštinu Stari grad.

МАРЈАНОВИЋ УМЕСТО БАСТАЋА: Изабран председник Општине Стари град (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Njega je na funkciju predsednika opštine izabralo 43 odbornika, pa će Marjanović sesti u fotelju Marka Bastaća. Njegov zamenik biće Aleksandar Todorovic, dolazi sa liste SPS-JS i inače je predsednik odbora SPS na Starom gradu. Iako nije potpisan zvaničan koalicioni sporazum, vlast će po izboru najvažnijih funkcija da čine SNS, SPS-JS, SPAS, Metla.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović istakao je da će u budućem radu opštine građani biti na prvom mestu, da će se ulagati u škole, obdaništa, uređenje grada, kao i da će se voditi brtiga o najstarijim sugrađanima kroz različite besplatne programe.

- Tim koji ću voditi u naredne četiri godine baviće se, pre svega, brigom o građanima, a opština neće biti poligon za dnevnu politiku. Veliku pažnju ćemo posvetiti komunalnim problemima, uređenju zgrada i fasada, kao i čistoći naše opštine. U saradnji sa Gradom rešavaćemo problem parkiranja na Starom gradu i učestvovaćemo u izgradnji četiri podzemne garaže za koje već postoje projekti. Kao jedan o važnih infrastrukturnih projekata biće i izgradnja linijskog parka na mestu gde se nalazi stara pruga na Dorćolu koja više nije u funkciji. Prioritet je i unapređenje rada Uprave Gradske opštine, a jedan od prvih koraka biće uvođenje elektronske uprave, što će omogućiti i aktivno učešće građana u svim segmentima našeg zajedničkog rada - istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Na sednici Skupštine opštine, na predlog predsednika opštine Radoslava Marjanovića, izabrani su i članovi Veća GO Stari grad: Nedeljko Jovanović i Andreja Kesić iz reda građana, i Branislav Zec, Nikola Blagojević i Bojan Kalaba iz reda odbornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda