U NOVOM SADU IZABRANO RUKOVODSTVO SKUPŠTINE GRADA: Na čelnim funkcijama dve dame

Z. GRUMIĆ

21. 08. 2020. u 18:25

ZA predsednicu Skupštine grada Novog Sada danas je izabrana Jelena Marinković Radomirović, kandidatkinja izborne liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ a potpredsednica gradskog parlamenta u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Branka Bežanov, odbornica POKS na istoj listi, koja je tu funkciju obavljala i u prošlom skupštinskom sazivu.

У НОВОМ САДУ ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО СКУПШТИНЕ ГРАДА: На челним функцијама две даме

Foto: Pres služba Skupštine grada

Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati svih 78 odbornika, postavljen sekretar Skupštine i njegov zamenik i izabrana Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.

Izbor gradonačelnika i Gradskog veća uslediće u narednom periodu, najkasnije za 30 dana, najavio je aktuelni gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš Vučević napominjući da „još nisu složene sve kockice“ kada je reč o formiranju vladajuće većine u najvećem gradu u Vojvodini.

- Još nismo ni otpočeli razgovore o novoj izvršnoj vlasti. Novi Sad je veliki grad i ne možete da ga svedete na nivo jedne lokalne samouprave – izjavio je Vučević novinarima uoči prve sednice gradskog parlamenta u novom sazivu.

On je, kako je rekao, bliže stavu da u Novom Sadu bude formirana široka koalicija, da bi se stvorio „širi front“ u borbi protiv pandemije Kovid 19, kao i radi jačanja ekonomije grada i rešavanja komunalnih problema.

Foto: Pres služba Skupštine grada

Vučević je dodao da će naprednjaci, koji su ubedljivo trijumfovali na proteklim izborima osvojivši sa svojim koalicionim partnerima 52 od ukupno 78 odborničkih mandata, o budućoj koaliciji razgovarati sa SPS-om, Vojvođanskim frontom odnosno LSV-om, sa SVM-om i drugim manjinskim strankama a „možda i sa SPAS-om“.Odbornike u novom sazivu imaju još SRS i METLA.

Obrazlažući predlog za predsednika i ostale funkcije u gradskom parlamentu Vučević je rekao da su na novosadskoj političkoj sceni nova lice, čime je i potvrđeno ono što su naprednjaci govorili u predizbornoj kampanji.

- Stranka koja ima najveću podršku i najveću odgovornost, spremna je da se menja i da daje šansu novim ljudima i da traži još bolja kadrovska rešenja - poručio je Vučević.

Nova predsednica Skupštine je diplomirani ekonomista, rođena je u Novom Sadu 1987. godine a bila je odbornik SNS u prethodna dva mandata.

- Od mene možete da očekujete aktivnost i toleranciju kao i da ću skupštinske sednice voditi u duhu uvažavanja, međusobnog poštovanja i sučeljavanja mišljenja na civilizovan i dostojan način – poručila je Jelena Marinković Radomirović posle tajnog izjašnjavanja, u kojem je dobila 69 glasova odbornika dok je devet listića bilo nevažeće.

Za sekretara Skupštine ponovo je izabran Marko Radin.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere