PUTEM VIDEO-LINKA: Stefanović razgovarao sa ministrom bezbednosti Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Brokenšajrom

Novosti online

18. 08. 2020. u 17:16

POTPRESEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas, putem video-linka, sa ministrom bezbednosti Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejmsom Brokenšajrom o nastavku saradnje policija dveju zemalja.

ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА: Стефановић разговарао са министром безбедности Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске Брокеншајром

Foto: MUP

Stefanović je istakao dobru dosadašnju saradnju, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, kao i neophodnost da u toj borbi razmena informacija između policija bude brza i pravovremena.

Brokenšajr je ocenio da je saradnja dveju policija odlična i istakao da je reč o partnerskom odnosu, navodeći i da je stoga potrebno da zajedno identifikujemo i buduće rizike i pretnje u borbi protiv kriminala.   

   
Dvojica ministara razgovarala su i o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv sajber kriminala, kao i o mogućnostima obuka u oblasti borbe protiv terorizma.

Foto: MUP


     
Stefanović je, ističući da je zaštita dece u onlajn prostoru jedan od prioriteta MUP-a, upoznao britanskog kolegu sa predmetom Osnovi bezbednosti dece u okviru kog policajci u osnovnim školama u Srbiji podučavaju učenike kako da se zaštite od opasnosti koje ih vrebaju na internetu.

Brokenšajr je istakao da jedan od većih izazova sa kojim se tamošnja policija suočava predstavlja vrbovanje mladih od strane terorističkih i ekstremističkih grupa u onlajn prostoru.

Dvojica ministara takođe su razgovarala o međusobnim posetama Londonu i Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)