OSUĐENA ČETVORICA SRBA NA KOSOVU: Dobili kaznu zatvora zbog posedovanja oružja i pucnjave

D. Zečević

18. 08. 2020. u 16:11

OSNOVNI sud u Peći odredio je pritvor od 30 dana četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije zbog kako se navodi u presudi , krivičnog dela “neovlašćene upotrebe opasnih sredstava ili oružja” koje su navodno izveli na planini Mokra Gora u opštini Istok.

ОСУЂЕНА ЧЕТВОРИЦА СРБА НА КОСОВУ: Добили казну затвора због поседовања оружја и пуцњаве

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, četvorica Srba, dvojica iz opštine severna Mitrovica i dvojica iz Zubinog Potoka, R.K., P.M., M.U. I G.M. uhapšeni su u nedelju na mestu zvanom Savina Voda posle pucnjave koju su prijavili građani.

Vesto o hapšenju četvorice Srba prvi su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku koji su između ostalog naveli da je uhapšenima zaplenjeno više komada oružja kao i više od sto metaka različitog kalibra jer su, kako su naveli, “pucali u planinama opštine Istok”. Osnovni sud u Peći prihvatio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenima a advokat Dejan A.Vasić ističe da mu je nejasno zašto im je određen pritvor jer je za pomenuto krivično deo predviđena - novčana kazna.

- Za krivično delo nedozvoljeno posedovanje i upotrebu oružja ne određuje se pritvor već novčana kazna, a zakonski se i u praksi novčano kažnjava i to do pet stotina evra - ističe advokat Vasić. Inače, kako se navodi u saopštenju suda u Peći slučaj je registrovan u subotu popodne a prema nezvaničnim saznanjima pucnjava je usledila tokom organizovane berbe borovnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)