VULIN O KFOR: Da ispunjavaju svoj mandat, ne da popuštaju pred politikom

Novosti online

15. 08. 2020. u 12:53

„KFOR dobro radi svoj vojnički posao, mi imamo dobru komunikaciju i dobru saradnju. Ono što zameram KFOR-u je kada popušta pred političkim pritiscima", istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u emisiji „Vikend jutro“ na TV Happy.

ВУЛИН О КФОР: Да испуњавају свој мандат, не да попуштају пред политиком

Tanjug

- KFOR sada popušta pred političkim pritiscima Šiptara koji su bili strašno uzbuđeni zato što se, kao i svih ovih godina, desilo da jednovremena patrola KFOR-a i Vojske Srbije prođe kroz selo Donje Karačevo. To je normalno i sasvim prihvatljivo. Šta su Šiptari uradili? Šiptari su hteli da ubace KPS u naše zajedničke patrole. To je sasvim neprihvatljivo, to Vojska Srbije ne može da radi, ali KFOR je objavio da će raditi patrole sa KPS, sa kosovskom policijom – objasnio je ministar Vulin i naglasio da je to za nas ozbiljno bezbednosno pitanje.

- Zato će načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović u ponedeljak zvanično zatražiti objašnjenje kako su oni to zamisli, kako misle to da rade i šta će se tu dešavati – rekao je ministar Vulin i još jednom naglasio da o jednovremenim trojnim patrolama uopšte nećemo da razgovaramo, ali nas zanima šta KFOR radi na tom prostoru sa predstavnicima KPS-a.

- Popuštaju pred političkim pritiskom i kada imamo zamerke na KFOR imamo takve zamerke. Vojnički nemamo zamerke, ali imamo zamerke kada KFOR ne ispunjava svoj mandat nego gleda da umanji politički pritisak koji oseća na prostoru Kosova i Metohije – poručio je ministar Vulin gostujući u jutarnjem programu TV Happy.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

BIO JE USTAŠA I TIME SE PONOSIO: Nadgrobni spomenik Hercegovca napisan je na ćirilici (FOTO)