VRAĆEN SA JARINjA: Vladika Teodosije zaustavljen zbog dve kante meda

Tanjug

petak, 14. 08. 2020. u 09:27

ВРАЋЕН СА ЈАРИЊА: Владика Теодосије заустављен због две канте меда

Foto: Tanjug

VLADIKA raško-prizrenski Teodosija sinoć je zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje, a direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da je to bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine.

Onemogućavanje našeg crkvenog velikodostojnika da se slobodno kreće po svojoj eparhiji jeste najflagrantnije kršenje verskih sloboda i šamar svim pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji, naveo je Đurić u saopštenju.

To što je vladiki Teodosiju, posle udaljavanja sa administrativnog prelaza i verbalnog maltretiranja, navodno zbog dve kante meda, na kraju ipak omogućeno da stupi na Kosovo i Metohiju ovaj incident ne čini manje strašnim, naglasio je Đurić.

Ističe da je ova brutalna uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve odraz nekulture i političkog ekstremizma, koji na svakom koraku ima potrebu da iskaže svoj prezir prema srpskoj kulturi, veri i tradiciji.

-Zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da upozore Prištinu da je takvo ponašanje nedopustivo i da konačno shvate da je svaki napad na SPC zapravo napad na hrišćanski karakter naše južne pokrajine i na evropsku kulturu u celini, te da u skladu sa tim i postupaju-kazao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pera

14.08.2020. 18:54

Kad budu ogromne gužve na graničnim prelazima, i kad svi putuju negde, srpske vlasti trrba da daju narađenje graničnoj policiji da sve muslimane, Šiptare i Albance, pretresaju i po tri puta, dok ne nađu neku takvu zavrzlamu. E onda treba tako isto da ih maltretiraju. Oko za oko...