RIČARD GRENEL: Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 2. septembra

Novosti online

14. 08. 2020. u 07:11

РИЧАРД ГРЕНЕЛ: Састанак представника Београда и Приштине у Белој кући 2. септембра

Foto: AP

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio danas da će se predstavnici dve strane sastati 2. septembra u Beloj kući.

- Srećni smo što možemo da objavimo da će se lideri (tzv.) Kosova i Srbije sastati u Beloj kući radi pregovora 2. septembra- napisao je Grenel na svom Tviteru.

 


Razgovor zakazan u Beloj kući, koji je trebalo da se održi 27. jula otkazala je prištinska strana, a nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo Specijalizovanim većima Kosova na ispitivanje optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija zbog ratnih zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sale

14.08.2020. 07:33

I? Ima nekog ko očekuje čuda od tog sastanka? Šiptari su kao pokvarena ploča sa jednom te istom pesmom, pa na bilo kojem gramofonu je puštali. A još u Vašingtonu, kod njihovih gazdi, tim više će osećati osmeljeni.

Dragan R

14.08.2020. 08:57

Naravno da se poziv SAD na razgovore ne sme odbiti. To uopšte nije pitanje. Ali je itekako pitanje ko uopšte organizuje pregovore. Ako je to samo EU onda u redu. Nije to po nas srećno rešenje, ali je u redu pošto se prethodna vlast složila da se pregovori izmeste iz UN pod kapu EU i to je sada teško promeniti. Ali na osnovu čega su od nastavka pregovora uključene SAD? Ponavljam, uključivanje SAD ne sme i nije pametno da se odbije ali zato mora da se traži isto takvo, ravnopravno uključivanje i drugih bitnih faktora, a pre svih drugih Rusije.

Vuc

14.08.2020. 09:32

@Dragan R - Nemacka je najveci neprijatelj Srbije u istoriji. Oni su nas 3x napali i rusili nekoliko Jugoslavija. Kao rodjak predsednika Jovica samo cu reci da '90-tih Jugoslaviju nije rusila Amerika nego ujedinjena Nemacka. Sve je od njihove inicijative pocelo. Ako trazite krivce za ratove 1914,1939,1991 su Germani. Oni kao vodje EU su gori nego Amerikanci.

ANTE BAN

14.08.2020. 11:31

@Vuc - Vi ste prolupali gore nego Vaš rodjak! Kriva vam Njemačka za rat u Jugi!? Čovječe; jeste li Vi jeli ludih gljiva? A- što je po Vama bila alternativa; jugoslaviju održavati silom!? Ako smo mi i Slovenci odlučili izići nakon neuspiješnih pregovora, -ZAŠTO- niste prihvatili prijedloge Tudjmana o asimetričnoj federaciji ili konfederaciji? Vama je uvijek neko drugi kriv! Zbog takvih "mozgova" zbilja smo jako sretni što smo sada odvojene države!

Sale

14.08.2020. 11:39

@Vuc - Ma nemamo mi nikakve prijatelje na zapadu. Ni odotud ni odonut okeana. A ja bih rekao da nisu ni jedni ni drugi bolji, ne gori. Nama sigurno neće nikad sa zapada sunce da svane, nego odakle ga priroda odredila.