DAČIĆ: Srbija vodi računa pre svega o srpskim interesima

Tanjug

sreda, 12. 08. 2020. u 11:59

ДАЧИЋ: Србија води рачуна пре свега о српским интересима

Foto: Novosti arhiva

DOK jedan od najmoćnijih ljudi srpske opozicije i siva eminencija Dragana Đilasa, Mlađan Đorđević u ruskim medijima napada predsednika Aleksandra Vučića za rusofobiju, u američkim medijima traje napad na Vučića da Srbija kupuje kinesko naoružanje i pored upozorenja SAD.

Ovo je izjavio ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

- To govori o besmislenosti ovih napada jer Srbija ne vodi ni rusofobičnu ni rusofiličnu politiku, već srpsku politiku, vodeći računa isključivo o interesu Srbije i srpskog naroda. To isto važi i za odnose sa Kinom, ali i sa EU, SAD, Francuskom, Nemačkom ili bilo kojom drugom državom na svetu - istakao je Dačić u izjavi za Tanjug.

On je ukazao da je u najmanju ruku licemerno optuživanje Srbije i Vučića da će priznati Kosovo od strane onih političkih snaga u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, kad ih je priznalo skoro 90 zemalja i kad je Srbija doživela poraz pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

- Upravo zahvaljujući aktivnosti rukovodstva Srbije, pre svega Vučiću, pitanje Kosova je vraćeno na dnevni red, sa neuporedivo boljim međunarodnim položajem Srbije u odnosu na vreme Tadića, Đilasa, Jeremica i ostalih - istakao je Dačić.

On je ukazao da odnosi sa Rusijom nikad nisu bili bolji, kao i sa Kinom, SAD, Nemačkom, Francuskom i ostalima, ali da se, pre svega, vodi računa o srpskim interesima.

- Isto tako, sa indignacijom odbijam laži da sam ja i Socijalistička partija Srbije pod ruskim uticajem. Mi ne radimo ni za čiji tuđi interes, isključivo za Srbiju i srpski narod. Zato sam i ponosan na sve ono što smo zajedno sa Vučićem uradili u odbrani Srbije i njene budućnosti - naglasio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rastko

12.08.2020. 22:04

Sve je tacno ali STA Socijalisticka Partija trazi u kapitalisticki opredeljenoj Srbiji je nesto sto je potpuno nejasno i domacoj i stranoj javnosti vec punih 20 godina !??