NOVA PREKRŠAJNA PRIJAVA PROTIV OBRADOVIĆA: Preti novim protestima

D. M.

05. 08. 2020. u 11:29

PREKRŠAJNI sud u Beogradu pokrenuo je novi postupak protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, sada zbog organizacije protesta ispred Doma Narodne skupštine 8. maja.

НОВА ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ОБРАДОВИЋА: Прети новим протестима

Arhiva Novosti

Ovo je treći prekršajni postupak koji se vodi protiv Obradovića pred Prekršajnim sudom u Beogradu. Već mu se sudi za organizaciju protestne šetnje na velikom opozicionom protestu 13. aprila 2019. godine i za promenu maršrute protesne šetnje prilikom organizacije "Slobodne zone" ispred Predsedništva 4. maja, takođe prošle godine.

Istovremeno, u Tužilaštvu je u toku istražni krivični postupak protiv lidera Dveri zbog incidenat na istom protestu od 8. maja ove godine, kada su ispred zgrade parlamenta napadnuti Marjan Rističević i ministar Zoran Lončar.

S obzirom da je Obradoviću istekao poslanički mandat, njega više ne štiti imunitet.

Iz Dveri su zapretili novimj demonstracijama, uz obrazloženje "da su svi kanali za kritiku vlasti izuzev ulice zablokirani":

- S obzirom da nema mogućnosti da se drugačije mišljenje čuje ni na velikim medijima ni u parlamentima od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa - nema sumnje da je jedini preostali način za opoziciono delovanje ulica kao autentični narodni parlament - kažu iz Dveri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a