NOVA PREKRŠAJNA PRIJAVA PROTIV OBRADOVIĆA: Preti novim protestima

D. M.

sreda, 05. 08. 2020. u 11:29

НОВА ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ОБРАДОВИЋА: Прети новим протестима

Arhiva Novosti

PREKRŠAJNI sud u Beogradu pokrenuo je novi postupak protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, sada zbog organizacije protesta ispred Doma Narodne skupštine 8. maja.

Ovo je treći prekršajni postupak koji se vodi protiv Obradovića pred Prekršajnim sudom u Beogradu. Već mu se sudi za organizaciju protestne šetnje na velikom opozicionom protestu 13. aprila 2019. godine i za promenu maršrute protesne šetnje prilikom organizacije "Slobodne zone" ispred Predsedništva 4. maja, takođe prošle godine.

Istovremeno, u Tužilaštvu je u toku istražni krivični postupak protiv lidera Dveri zbog incidenat na istom protestu od 8. maja ove godine, kada su ispred zgrade parlamenta napadnuti Marjan Rističević i ministar Zoran Lončar.

S obzirom da je Obradoviću istekao poslanički mandat, njega više ne štiti imunitet.

Iz Dveri su zapretili novimj demonstracijama, uz obrazloženje "da su svi kanali za kritiku vlasti izuzev ulice zablokirani":

- S obzirom da nema mogućnosti da se drugačije mišljenje čuje ni na velikim medijima ni u parlamentima od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa - nema sumnje da je jedini preostali način za opoziciono delovanje ulica kao autentični narodni parlament - kažu iz Dveri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

električar

05.08.2020. 13:09

U parlamentima, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, mogu da nastupaju sa svojim mišljenjima samo oni ljudi koji su za to izabrani. Oni koji nisu, mogu da "razmišljaju" kod svoje kuće, na društvenim mrežama, ili u medijima koji su za njih zainteresovani. Mogu i na ulici, ali uz poštovanje zakona. U protivnom, u zatvor do presude, a i posle presude !!!