DONACIJA KINE ZA MUP SRBIJE: Stefanović zahvalan ambasadorki Čen Bo

Novosti online

27. 07. 2020. u 15:42

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo prisustvovali su danas primopredaji opreme za preventivnu tehničku zaštitu i medicinske zaštitne opreme, koju je Ministarstvo javne bezbednosti Kine doniralo MUP-u Srbije.

ДОНАЦИЈА КИНЕ ЗА МУП СРБИЈЕ: Стефановић захвалан амбасадорки Чен Бо

Foto: MUP

Stefanović je istakao da srpska država i narod izuzetno cene i da nikada neće zaboraviti pomoć Narodne Republike Kine, posebno u ovim kriznim mesecima, kada se ceo svet suočava sa korona virusom. 

- Ovakva vrsta pomoći, koja pored opreme potrebne za svakodnevni rad policije podrazumeva i zaštitnu medicinsku opremu, garantuje da će naši policijski službenici biti bolje zaštićeni i da će moći svoj posao da rade na još bezbedniji i efikasniji način - istakao je Stefanović. 

Foto: MUP

Ministar se zahvalio ambasadorki Čen Bo na svemu što radi na jačanju partnerstva Srbije i Kine.

- Veliko prijateljstvo i odlična saradnja predsednika dve države, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, kao i prošlogodišnja poseta ministra javne bezbednosti Kine Džao Kedžija Srbiji, omogućili su današnju donaciju - rekao je ministar. 

Stefanović je precizirao da je vrednost donacija oko 630.000 evra i da će deo koji obuhvata metal-detektorska vrata, skenere, kao i uređaje za detekciju različitih materija biti dodeljen Jedinici za obezbeđenje MUP-a Srbije. 

Foto: MUP

Ministar je dodao i da će zaštitna oprema koja obuhvata 40.000 maski i po hiljadu zaštitnih odela i naočara, omogućiti da policijski službenici budu još bezbedniji na terenu.  

Stefanović se posebno zahvalio ministru javne bezbednosti Kine Džao Kedžiju i dodao da se tokom ove godine očekuju i druge vredne donacije, koje će pomoći da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude efikasnije. 

Foto: MUP

Ambasadorka Čen Bo istakla je odličnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine istakavši da ta saradnja doprinosi unapređenju odnosa i saradnje u različitim oblastima naše dve zemlje. 

- Prošle godine uspešno su organizovane prve zajedničke patrole policija naše dve zemlje, kao i vežba specijalnih jedinica dve policije. Ove godine zbog epidemiološke situacije manje je komunikacije licem u lice, ali je saradnja i dalje intenzivna - naglasila je Čen Bo. 

Foto: MUP

Ona je ukazala da je današnja donacija dokaz dobrih odnosa naše dve zemlje i dobre saradnje dva ministarstva i izrazila uverenje da će u budućnosti ta saradnja biti još bogatija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja