IVICA DAČIĆ: Ne znam da li ostajem na funkciji u novoj Vladi

Tanjug

27. 07. 2020. u 09:32

NE znam da li ostajem na funkciji ministra spoljnih poslova u budućoj Vladi Srbije, nisam pričao o tome sa predsednikom Aleksandrom Vučićem-rekao je danas šef srpske diplomatije i predsednik SPS-a Ivica Dačić.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Не знам да ли остајем на функцији у новој Влади

Foto: Tanjug

-Dok se ne formira nova vlada, radimo stvari od državnog interesa, posle ko bude ministar taj će da radi-rekao je on za TV Prva.

On je ocenio da su od 2012. godine dosta stvari uradili zajedno i da postoje rezultati takvog rada.

-Ovo vreme će ostati upamćeno, a rezultat je i da je 18 zemalja povuklo priznanja nezavisnosti Kosova, što nikada ranije nije desilo-rekao je on.

Dodao je da je situacija teška jer će pritisak biti pre svega na Vučića da prizna Kosovo i da mu se pokazuje da ako to ne uradi mogu da pokušsaju da ga sruše na ulici.

-Zato je Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo-rekao je on.

Dačić je ponovio da su SPS i Jedinstvena Srbija spremni da nastave saradnju sa Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi