HOTI: U Brisel ide koordinator radi izrade nacrta konačnog sporazuma

Tanjug

20. 07. 2020. u 18:25

ХОТИ: У Брисел иде координатор ради израде нацрта коначног споразума

Foto: AP

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da će u četvrtak u Brisel otputovati koordinator vlade u Prištini za proces dijaloga, radi izrade nacrta konačnog sporazuma sa Beogradom.

Hoti je na pres konferenciji sa predsednikom Demokratske partije Albanije LJuljzimom Bašom ponovio da je cilj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine međusobno priznavanje, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na televiziju Kljan Kosova.

Hoti je ranije danas saopštio da ponovo pokrenuti dijalog sa Beogradom nije tehnički već "dijalog o međusobnom priznanju"

Istovremeno, iz kosovske Skupštine je saopšteno da će Hoti u petak izvestiti poslanike o sastancima u Briselu, prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

Predsednica parlamenta u Prištini Vjosa Osmani navela je da se nakon zahteva Hotija da u parlamentu podnese izveštaj sa sastanaka u Briselu, saglasila da sednica bude održana u petak u 12 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

NACRT KONACNOG SPORAZUMA SE SASTOJI IZ CETVEROCIFRENOG BROJE I GLASI

20.07.2020. 20:10

1244 NACRTANO I ZACRTANO, a vi ocepite i nek vam daju nemci, amerikanci i svajcarci svoje teritorije, moze vam Angela dat pola istocne Nemacke (DDR) i onako je ispraznjena.

Varto Marx

20.07.2020. 22:12

Imáte pravo da sanjate svi vi niko vam nemoze zabraniti. Drzavu ste stvorili, privremeno, nazalost Kosmet, je pun kriminala, rasizma, korupcije , mrznja, nezaposlenost sve veca beda, drzava bez demokrstije napretka i buducnosti.Narod na Kosmetu ne radi da zivi vec zivi da rsdi.