PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Skupa cena protesta, nadam se padu broja obolelih, EK potvrdila rast naše privrede

Tanjug

16. 07. 2020. u 22:05 >> 22:12

PREKJUČE, juče i danas imali smo veliki broj obolelih od virusa korona i nadam se da će sutra i prekosutra taj početi da pada, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА: Скупа цена протеста, надам се паду броја оболелих, ЕК потврдила раст наше привреде

Foto Tanjug

"To su protesti koji nas koštaju. Koštaju nas najskuplje moguće, koštaju nas života ljudi i lekara, jer je nečija neodgovornost išla tako daleko da ih je baš bilo briga za ljude, zdravstvene radnike... A, to su oni koji nijednu bolnicu nisu izgradili 30 godina", rekao je Vučić za TV Pink.

Ne želi, kaže, ni po pitanju korona virusa da se dodvorava bilo kome.

"I dalje sam ljut što nismo uveli policijski čas, trostruko manje zaraženih bismo sada imali", rekao je Vučić.

PONOSAN SAM, EK POTVRDILA NAŠ PRIVREDNI RAST

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ponosan na naše ljude i građane zbog dobrih ekonomskih rezultata, koje je danas potvrdila Evorpska komisija, a ne mi sami.

Za prvi kvartal imaćemo najbolji privredni rast u Evropi od 5 posto, računajući mart, kako je navela EK, rekao je za Pink tv i istakao da je učešće u dijalogu važno i zbog kreiranja poverenja investitora, koji su generator rasta nase privrede.

Napominje i da su i domaće investicije veoma doprinele i čestita ljudima u Srbiji na tome, jer to sve, ističe, otvara više mogućnosti.

Kaže da se u drugom kvartalu očekuje "užasan rast" zbog korona virusa, ali manje loš od drugih zemalja, a u 3. i 4. nadamo se boljem rastu, ako, kaže, stignemo do vakcine tokom novembra.

U drugom kvartalu možemo biti sa najmanjim padom u Evropi i to bila nagrada za naše ljude i građane.

Rezultati su bolji od drugih, ali moramo još vrednije da radimo, poručio je Vučić.

On je kao ordinarne gluposti odbacio tvrdnje sindikata Sloga da će biti milion nezaposlenih i rekao da pojedini sindikati, ne svi, na ovaj način obmanjuju ljude i radnike.

Ukazao je da je država sada potrošila 3,5 milijarde da bi se podržala pirvreda.

Pri tome čuvamo stopu javnog duga na 57 odsto, kazao je Vučić i dodao da bi on još više padao, da nije bilo korone.

OČEKUJEMO MNOGO OD EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem razgovarao o značajno većim iznosima iz IPA fondove, kao i o značajnom uplivu Srbije i regiona u investicioni ciklus za koji će se, kako kaže, odluka doneti u septembru.

"Očekujemo mnogo od Evropske unije", rekao je Vučić za TV Pink i zahvalio Varheljiju na tome što je iskren prijatelj Srbije.

"Sve što može, čini da našoj zemlji pomogne. Znate da to ne govorim cešto, ali on je veliki prijatelj Srbije, da li zato što je Mađar ili zbog drugih razloga...Mislim da je izuzetan čovek", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da će večeras u Briselu imati još dve večere, sa dvojicom premijera, pa će ujutro nazad za Beograd gde ga, kaže, očekuje nastavak konsultacija o formiranju Vlade Srbije.

EIB ODOBRIO SREDSTVA, IDEMO U IZGRADNjU KCV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je Evropska investiciona banka (EIB) odobrila sredstva za izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine.

"EIB je konačno odborio sredstva za KCV. Idemo na potpisivanje ugovora i krećemo da gradimo Klinički centar Vojvodine", rekao je Vučić za TV Pink.

MARGINALNE POLITIČKE STRANKE I BESMISLENI STAVOVI...

Svi koji kažu da je besmislen dijalog Beograda i Prištine, trebalo bi onda da izađu pred građane i da kažu da je njihova strategija da zatvore zemlju, jer bez dijaloga Srbija nema o čemu da razgovara sa Francuskom ili Nemačkom, primetio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

On je za TV Pink, upitan da li sastanak i dijalog Beograd - Priština ima smisla, s obzirom da pojedini opoziciioni lideri kažu da je besmislen, u ironičnom tonu, odgovorio:

"Sve je besmisleno. Najbolje da zatvore zemlju, da nikad ništa ne rade, da ruše skupštinu, i da dođu do vlasti bez izbora. To bi idealno bilo".

Predsednik je ukazao da Srbija nema šta da razgovara sa Francuskom ili Nemačkom, ako ne vodi dijalog sa Prištinom.

"Ako to ne žele, samo onda neka kažu građanima da bi zatvorili zemlju, u koju niko više ne bi investirao", dodao je Vučić.

Kako kaže, ne zanimaju ga marginalne političke stranke i besmisleni stavovi.

"Moj posao je da radim u interesu građana, da se borim za ljude u Srbiji, a ne da kažem kako smo mi ovde ponovili neke parole, da bi neko bio srećan... Nikome neću da se dodvoravam", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije