ČEDU NEĆE SPASTI IMUNITET: Advokat napadnutog vlasnika klinike - podnećemo privatnu tužbu protiv Jovanovića

D. M.

20. 07. 2020. u 07:30

LIDER LDP Čedomir Jovanović ne može da se uzda u poslanički imunitet ukoliko protiv njega bude podneta krivična prijava za napad na vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" Žarka Ivkovića, jer uskoro prestaje njegov mandat u Skupštini Srbije.

ЧЕДУ НЕЋЕ СПАСТИ ИМУНИТЕТ:  Адвокат нападнутог власника клинике - поднећемо приватну тужбу против Јовановића

Čeda


Ivković, kojeg je Jovanović u subotu po podne napao ispred Klinike u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu, i naneo mu više udaraca teniskim reketom, očekuje da Tužilaštvo pokrene krivični postupak po službenoj dužnosti, a ukoliko se to ne desi, goniće lidera LDP po privatnoj tužbi.


To je, za "Novosti", u nedelju rekao Ivkovićev advokat Dejan Dubajić, koji očekuje da za privatnom tužbom neće biti potrebe i da će se Tužilaštvo već danas oglasiti o tom "brutalnom napadu":


- Moj klijent je veoma uzrujan, pod stresom je, i na telu mu se pojavljuju i novi otoci izazvani udarcima. Nakon napada, lekari u Urgentnom centru su ga pregledali i imobilisali mu ruku u koju je dobio više jakih udaraca - rekao nam je Dubajić, dokumentujući svoje tvrdnje i fotografijama Ivkovića, načinjenim nakon lekarskog pregleda.

POSTUPAK Policija proverava okolnosti napada na Novom Beogradu/Foto: P.Milošević

 


U Trećem javnom tužilaštvu rekli su da čekaju nalaz policije, koja proverava sve okolnosti o navodima da je lider LDP napao Ivkovića.

FOKUSIRAN NA SUŠTINU

NAKON vesti da je napao vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju, Čedomir Jovanović se juče oglasio na "Instagramu", ali u svojoj objavi nije komentarisao incident ispred klinike:

- Fokusiran sam na suštinu, isključujem sve ostalo. Nisam siguran šta mogu da očekujem u budućnosti, ali je se ne plašim jer znam za koga živim. Za one koji su "ja"... Anđeliju, Zoru, Janu, Mihajla, Hris, Jelu... i vas retke koji ste uprkos svemu ostali moji.... i delim vaše breme kao što vi delite moje. Živim za to, volim zbog toga.


- Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video-snimci - rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Maja Delić.


Ona je naglasila da krivični postupak još nije započet, a da će se o daljem postupanju odlučiti kada policija obavi sve naložene provere. Pored toga, kako je dodala, proverava se i da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju od kovida 19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

Foto: Privatna arhiva

 


Ivković je u subotu za "Novosti" rekao da ga je lider LDP tog dana oko 17 sati napao i udarao teniskim reketom, i to iznenada, dok je vlasnik "Fizio centra" stajao i pričao sa Jovanovićevim vozačem. Ivković tvrdi da nije bilo nikakvog povoda za brutalan napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!