NASTAVLJA SE OKRŠAJ U DS: Neizvesno održavanje sutrašnje sednice Glavnog odbora - Lutovac opet beži s megdana?

D. M.

20. 06. 2020. u 10:00

Strepi da je izgubio većinu i da bi mogao da bude smenjen sa čela stranke

НАСТАВЉА СЕ ОКРШАЈ У ДС: Неизвесно одржавање сутрашње седнице Главног одбора - Лутовац опет бежи с мегдана?

Foto: V. Danilov

SUKOB između šefa demokrata Zorana Lutovca i pojedinih funkcionera DS oko spiska članova Glavnog odbora mogao bi da rezultira još jednim otkazivanjem sednice ovog tela, koja je planirana za sutra.

Kako tvrde naši izvori, nije isključeno da Lutovac, koji je već dva puta pomerao datume održavanja sednice GO, to učini još jednom, zato što je, kako objašnjavaju, "svestan da je izgubio većinu i da bi mogao biti smenjen".

Lutovac je u sredu uveče došao u centralu DS tražeći od prisutnih zaposlenih da mu daju šifre za kompjutere, a kako bi, po nekim tvrdnjama, izmenio spisak članova GO, tvrdeći da onaj koji je spremljen za sutrašnju sednicu nije validan.

Zaposleni su odbili da napuste prostorije i kažu šifre za stranačke računare, a u DS su ubrzo stigli i brojni funkcioneri i članovi iznenađeni ovim pokušajem šefa stranke. Kako su nam rekli, to je bio jedinstveni pokušaj u istoriji politike da "predsednik pokušava da sprovede puč u stranci na čijem je čelu".

Sednica GO zakazana je za sutra u podne u Madlenijanumu u Zemunu, a struja koja je već mesecima nezadovoljna dešavanjima u stranci tražiće da se raspravlja o poverenju Lutovcu i da se izborna skupština stranke zakaže za septembar.

Takođe, članovima GO predat je i predlog za razrešenje predsednika Izvršnog odbora Dušana Kostadinovića, njegovog zamenika Vojislava Vasića i sekretara ovog tela Darka Simića. IO je, tvrde naši izvori, u više navrata prekršio stranački Statut i pravilnike, raspuštajući odbore i suspendujući članove Statutarne komisije. Ovo telo je pored već 70 raspuštenih odbora DS, prošlog ponedeljka "razvlastio" još dvadesetak stranačkih filijala, a sve sa ciljem da Lutovcu obezbedi većinu na GO.

Nema bivših

SEKRETAR DS Goran Jaić poručio je da nije tačno, kako ga je optužio Lutovac, da se na spisku članova GO nalaze i oni koji izlaze na izbore na listama drugih stranaka. Jaić je u dopisu članovima DS naveo da su svi oni kojima je prestalo članstvo u stranci, poput Gordane Čomić, Aleksandrije Kovačević, Miodraga Stankovića, izbrisani i sa spiskova onih koji su u Glavnom odboru.

Zaposlenima suspenzije na 15 dana

DIREKTOR DS uručio je odluke o suspenziji na 15 dana s posla za oko desetak zaposlenih u stranci, u kojima nema nikakvog obrazloženja zašto su sankcionisani niti je data mogućnost žalbe. Naši izvori tvrde da je i ovaj potez deo plana Lutovca da po svaku cenu obezbedi većinu na GO. Naime, zaposleni u stranci trebalo je da budu zaduženi za verifikaciju prisutnih članova na sutrašnjoj sednici, utvrđivanje kvoruma i sve ostale tehničke detalje. Nezvanično, Lutovac pokušava da za taj posao angažuje ljude Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića i zato su uručeni privremeni otkazi zaposlenima u DS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene