VUČIĆ O GLASANJU U UN: Protiv nas bio celi kolektivni Zapad, kao "savršena oluja"

Novosti online

24. 05. 2024. u 21:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je Prve teme na TV Prva.

ВУЧИЋ О ГЛАСАЊУ У УН: Против нас био цели колективни Запад, као савршена олуја

Foto: RTS

- Oni su gurali tu rezoluciju. Mi smo se suočili sa najtežom temom. Protiv nas je to kao "savršena oluja", jer je protiv nas bio kompletan kolektivni zapad - dakle EU plus ovi što nisu EU, a kao da jesu i još jači zaštitnici prekookeanskih interesa - Švajcarska, Norveška, San Marino, imali ste Ameriku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, kosponzore koje su najčešće primoravali, a neki su se sami javili, jer su želeli da kažu da imaju podršku od svuda. Očekivali su da će to biti gotovo jednoglasno doneto. Računali su da ako je Rusija imala 7 glasova, da bismo mi mogli eventualno da imamo 8 glasova protiv i 20, 25 do 40 da bude ukupno onih koji su uzdržali ili protiv . Računali su da je to rutinski i da će time još jednom pokazati da mogu da pobede Rusiju.

- Potcenili su nas i to je bila naša velika sreća. Mi smo se tome u mnogome posvetili. Mi smo maštali o tome da u zbiru imaju vipše. I imali smo bezbroj problema - rekao je Vučić i dodao da je stvarni odnos bio 84 prema 107. 

Kako kaže - oni koji su napustili sednicu su najavili da će to uraditi jer nisu želeli da glasaju, poput Azerbejdžana i Izraela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)