DANAŠNJE KLJUČNE ODLUKE OBLIKUJU NAREDNIH PET GODINA: Premijer Vučević se sastao sa Oliverom Varheljijem (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 05. 2024. u 11:31

EVROPSKI komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji sastao se jutros sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem i članovima Vlade Srbije sa kojima je, kako je naveo, razgovarao o "otvorenim pitanjima reformske agende", predviđene Planom rasta za Zapadni Balkan.

ДАНАШЊЕ КЉУЧНЕ ОДЛУКЕ ОБЛИКУЈУ НАРЕДНИХ ПЕТ ГОДИНА: Премијер Вучевић се састао са Оливером Вархељијем (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic

- Imali smo detaljan razgovor o otvorenim pitanjima reformske agende, koja treba da bude finalizovana u narednim danima - naveo je Varhelji na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da je razdvajanje gasa "najhitnije pitanje".

- Ono ima značajne posledice na budućnost energetske bezbednosti Srbije - poručio je Varhelji. Varhelji je u odvojenoj objavi naveo da se jutros sastao sa Vučevićem i članovima nove Vlade Srbije.

- Ovo je ključna godina. Narednih pet godina biće oblikovano na osnovu današnjih ključnih odluka. Nema vremena za gubljenje - naglasio je Varhelji.

Varhelji je, zajedno sa Vučevićem i nemačkom ambasadorkom u Srbiji Anke Konrad, prisustvovao danas potpisivanju sporazuma o bespovratnim sredstvima za drugu fazu programa "Obnovljivi izvori energije - razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji".

Sporazum su potpisale ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima