MOMIROVIĆ: Naš izvoz je danas četiri puta veći u odnosu na pre 12 godina

Novosti online

25. 04. 2024. u 11:05

SRBIJA je u 2023. godini ostvarila rekordnu spoljnotrgovinsku robnu razmenu sa svetom, a kada robnoj razmeni dodamo i sektor usluga, vidimo da je prošle godine ukupan izvoz Srbije bio oko 41 milijardu evra, dok je naš izvoz pre samo 12 godina bio 11 milijardi evra, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

МОМИРОВИЋ: Наш извоз је данас четири пута већи у односу на пре 12 година

FOTO: Novosti

Ministar je to rekao nakon što je danas otvorio 9. godišnju konferenciju o razvoju nekretnina i infrastrukture „Prodexpo Srbija“.

- Naša zemlja je u poslednjih nekoliko godina pokazala značajan ekonomski napredak. Ovo je rezultat naših kontinuiranih napora na poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih investicija i implementaciji reformi koje su doprinele efikasnijem tržištu i stabilnom ekonomskom rastu, istakao je ministar Momirović.

On je naglasio da će predstojeća organizacija Ekspo 2027 u Beogradu biti izuzetna prilika da ekonomija naše zemlje nastavi da raste.

FOTO: Novosti

 

- Pored razvoja infrastrukture, trgovine i širenja turističkih potencijala, Ekspo 2027 će imati i značajan uticaj na razvoj našeg tržišta nekretnina. To će dodatno doprineti privlačenju domaćih i međunarodnih investicija, zaključio je ministar Momirović i dodao da će do 2027. godine biti uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa “Skok u budućnost - Srbija 2027”.

BONUS VIDEO: FESTIVAL ZMAJEVA U KINI: Pogledajte nebo u Vejfangu ispunjeno živopisnim karakterima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)