BEOGRAD ULAŽE PRIGOVOR: Savet Evrope odbio amandmane Srbije, Mađarske i Italije za prijem tzv. Kosova

Tanjug

16. 04. 2024. u 13:13

ŠEFICA srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja izjavila je da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PSSE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koje su predložili članovi italijanske delegacije i član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

БЕОГРАД УЛАЖЕ ПРИГОВОР: Савет Европе одбио амандмане Србије, Мађарске и Италије за пријем тзв. Косова

Teško do članske karte SE, Foto promo

Pilja je u izjavi za Tanjug dodala da su amandmani odbijeni velikom većinom i da se samim tim neće razmatrati na plenarnoj sednici PS SE, osim ukoliko se ne uloži prigovor.

Srpska delegacija u PS SE podnela je juče 10 amandmana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, a njima se, pored ostalog, traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo kao i da formiranje ZSO bude pretpristupni uslov.

Članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske podneli su amandman na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope (SE), kojim se traži da članstvo tzv. Kosova bude uslovljeno formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?