VUČIĆ SE UVEK BORI ZA INTERESE SRBIJE I SRPSKOG NARODA Mali: Politika koju vodi naš predsednik je jedini način da Srbija uspe

Novosti online

14. 04. 2024. u 10:17 >> 10:20

MINISTAR finansija Siniša Mali bio je gost jutarnjeg programa na TV Prva.

ВУЧИЋ СЕ УВЕК БОРИ ЗА ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА Мали: Политика коју води наш председник је једини начин да Србија успе

Foto: Instagram

Na samom početku Mali je govorio o poseti Francuskoj.

- Ta poseta je bilo izuzetno važna. Videli ste koliko sa poštovanja se poneo predsednik Makron i cela Francuska prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. EKonomija je bila jedna od najvažnijih tema. Dobili smo pohvalne reči za sve ono što je Srbija uradila. To nama otvara vrata za još brži razvoj.

- Imamo nikada veće devizne rezerve, nikada stabilniji kurs, inflaciju držimo pod kontrolom -  dodao je ministar.

Kaže da su u Francuskoj razgovarali sa velikim brojem privrednika.

Foto: TV Prva

- Razgovarali smo naravno i oko nabavke "rafala" - kaže Mali i podseća da na reakciju opozicije koja je napala to te navodi da njima nije u interesu razvoj vojske Srbije.

Mali navodi da će pripremni radovi na metrou biti gotovi pre roka.

Ministar je podsetio da je imao sastanak vezan za leteći taksi.

- Hoćemo da za Ekspo imamo leteći taksi. Hoćemo bukvalno da promenimo način na koji Srbija izgleda i kako se ponaša. To su nove tehnologije, inovacije... To je sve kvantni skok u budućnost.

Na pitanje kako komentariše to što opozicija kaže da je Makron ucenjivao Vučića, ministar Mali kaže:

- Pa to se nikako nije desilo. Izuzetno konstruktivan i prijatan razgovor sa puno poštovanja i prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. Taj odnos između dva lidera je nešto što ništa ne može da poremeti. Uz veliko poštovanje otvaraju se i razvojne šanse, hoćemo da ih privučemo još. Vučić je uz najviše počasti dočekan. Ta mržnja opozicije za sve što je dobro za Srbiju, taj stepen mržnje pojedinaca iz opozicije stvarno ne mogu da razumem.

Foto: TV Prva

Mali ističe da predsednik Vučić pred svim svetskim liderima jasno ističe stav Srbije i stav njega kao šefa države.

- Neko bi se možda i uplašio, on ne. Vučić brani interese Srbije i srpskog naroda. Srbija želi dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, ali se bori za nacionalne interese i hoćemo da se istina da se čuje. Vučić se borio tamo za interese Srpskog naroda, kao što to radi godinama unazad.

On dodaje da je Vučićeva politika jedini način da Srbija uspe, da se glas Srbije uvek čuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)