ĐILASOV LOPOV - SLOBODAN HOMEN, EM LAŽE, EM KRADE

Novosti online

16. 03. 2024. u 17:16

Slobodan Homen, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i advokat, reformator pravosuđa Dragana Đilasa, jedan je od osumnjičenih da je, sa još devet osoba, opljačkalo desno krilo Palate "Srbija" i iz kancelarije u njemu odneo 43.000 komada državnog ordenja.

ЂИЛАСОВ ЛОПОВ - СЛОБОДАН ХОМЕН, ЕМ ЛАЖЕ, ЕМ КРАДЕ

Foto: A.Stanković

Homen se oglasio iz inostranstva i kazao da sa krađom nema nikakve veze, te da mu je ta optužba "podmetnuta", što je, kako kaže, "zgodno", jer je pasionirani kolekcionar ordenja.

Kako je ranije saopšteno, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam osoba, a za dvoje je raspisana poternica zbog sumnje da su opljačkali zgradu SIV-a i odneli na desetine hiljada ordenja.

Kako se saznaje, uhapšeni su J.M. (65), N.A. ), I.Z. (63), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica S.H. (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

AFERE U KOJIMA JE BIO UMEŠAN HOMEN

Homen, jedan od desetoro osumnjičenih za pljačku 43.000 komada državnog ordenja u Palati "Srbija", bivši je državni sekretar Ministarstva pravde i advokat koji je dugo bio i narodni poslanik kao član DS a kasnije i SDS Borisa Tadića. Bio je jedan od lidera pokreta "Otpora", a zanimljivo Milorad Ulemek Legija, osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tužio ga je za klevetu.

Homenovo ime našlo se i na spisku funkionera Demokratske stranke za koje se 2012. godine govorilo da su "po beogradskim kafanama sastavljali spiskove sudija i tužilaca, koji oba­v­ljaju te funkcije u reformisanom pravosuđu." 

Homen je zapamćem i po snimku iz 2014. godine koji je nastao u Skupštini Srbije, kada je zaspao tokom govora njegovog bivšeg stranačkog kolega Borka Stefanovića.

Ipak, ono po čemu je Homen privukao najveću pažnju javnosti je rečenica koju je Darko Šarić, kako su preneli mediji, spomenuo u avionu agentima BIA kada je uhapšen.

On je navodno tada rekao da su "političari od njega oprali ruke i pored svega što je za njih učinio".

Govorio je o tome kako su ga političari izdali iako ih je debelo zadužio, a onda je u jednom trenutku zagonetno pitao: "Đe su vam ona dvojica, Tadić i Homen?"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)