U APRILU GLASANJE NA SEVERU KiM: Prihvaćene peticije Srba za smenu Kurtijevih gradonačelnika

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 03. 2024. u 07:37

CENTRALNA izborna komisija u Prištini prihvatila je peticije građana za smenu predsednika opština na severu KiM i odredila 21. april za glasanje, nakon kojeg će ukoliko uspe, biti organizovani novi izbori.

У АПРИЛУ ГЛАСАЊЕ НА СЕВЕРУ КиМ: Прихваћене петиције Срба за смену Куртијевих градоначелника

Foto: D. Zečević

Na glasanju 21. aprila biće potrebno da se za smenu predsednika izjasni 50 odsto plus jedan glasač iz biračkog spiska.

Ambasador EU u Prištini Tomaš Suniog podržao je odluku CIK-a da verifikuje potpise i zakaže glasanje za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu, ističući da je ključno da se stvore uslovi da se taj proces sprovede neometano.

- Cenimo detaljan proces verifikacije potpisa CIK-a i njihovu odluku da zakažu glasanje za smenu gradonačelnika. Sada je ključno da CIK izvrši neophodne pripreme kako bi osigurao nesmetan proces i stvorio uslove za slobodno i pošteno glasanje - naveo je Suniog na društvenoj mreži "X".

Aktuelni predsednici albanske nacionlanosti u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić izabrani su na izborima prošle godine, uz bojkot većinskog srpskog stanovništva.

Prethodno su predstavnici Srba napustili sve institucije na severu KiM pod patronatom vlade u Prištini, nezadovoljni njenim odlukama, odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština i raspoređivanjem specijalnih policajaca na severu.

BONUS VIDEO: ODLUČNOST VUČIĆA DONEĆE REŠENjE ZA OPSTANAK SRBA NA KiM Danijela Vujičić za “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)