VUČIĆ POSLE SASTANKA SA LAJČAKOM I BORELJOM: Očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju...

Novosti online

17. 02. 2024. u 14:44

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić se tokom obraćanja iz Minhena osvrnuo na današnji sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЛАЈЧАКОМ И БОРЕЉОМ: Очекујем позив у Брисел наредних дана и надам се неком решењу...

Foto: Printskrin

- EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja pokušava na svaki način da očisti Kosovo od Srba. To je ono što sam mogao da vidim kroz odgovore. Mi smo rekli da smo spremni da prisustvujemo svakom razgovoru, ali da želimo da vidimo rezultate, a ne da se samo od Srbije traži a da Priština nikad ništa ne ispunjava. Posebno smo govorili o dinaru, to je sve veći problem za nas. Tu je u pitanju jedna od podmuklih laži Aljbina Kurtija. On je ovde saopštio svima da smo u tromesečnom tranzicionom periodu, što su oni jedva dočekali da odlože neku svoju obavezu za tri meseca. To se odnosi na sledeće - da kad uhvati vas ili bilo koga drugog sa dinarima u džepu, da neće otimati te dinare. A kako će ljudi dobijati dinare u naredna 3 meseca nema rešenja, pošto zaustavlja transfer novca na bilo koji način. A o institucijama, njih 902 da i ne govorim. Za to nema rešenja, tako da očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju. Ne mogu ja da kažem ništa loše o Borelju, on je normalan korektan čovek, na kraju krajeva i razume to što se događa, ali slaba vajda što se srpskog naroda tiče i što se svih nas tiče - rekao je predsednik nakon sastanka sa Boreljom i Lajčakom.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!