ODLUKA PRIŠTINE DONETA BEZ KONSULTACIJA: Rešenje za dinar pronaći u okviru dijaloga koji vodi EU

Novosti online

02. 02. 2024. u 13:02

Glavni portparol Evropske komisije Erik Mamer izjavio je danas da Komisija žali što je odluka Centralne banke u Prištini usvojena bez prethodnih konsultacija, s obzirom na uticaj koji ta odluka može da ima na svakodnevni život kosovskih Srba i drugih zajednica na KiM.

ОДЛУКА ПРИШТИНЕ ДОНЕТА БЕЗ КОНСУЛТАЦИЈА: Решење за динар пронаћи у оквиру дијалога који води ЕУ

Foto Tanjug/AP

Mamer je u video-poruci poručio i da je Evropska komisija pozvala Prištinu da obezbedi da prelazni period bude dovoljno dug da se pronađe rešenje putem pregovora u okviru dijaloga uz posredovanje EU.

- Komisija je posebno zabrinuta zbog uticaja na škole i bolnice, s obzirom na očigledno odsustvo alternativa u ovom trenutku. Komisija podržava jučerašnju izjavu visokog predstavnika preko svog portparola, i dalje prima k znanju odluku Centralne banke da dozvoli prelazni period, rekao je Mamer.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis