KONFRONTACIJE IZMEĐU POTPREDSEDNICE SSP I DIREKTORA POKRETA "KRENI-PROMENI" : Sava za Mariniku "vučićevac"

M. St.

29. 01. 2024. u 12:02

NAJNOVIJE konfrontacije u opozicionom taboru izazvale su "političke ambicije" direktora pokreta "Kreni-promeni" Save Manojlovića, ili je barem tako njegovo angažovanje protumačila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

КОНФРОНТАЦИЈЕ ИЗМЕЂУ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ССП И ДИРЕКТОРА ПОКРЕТА КРЕНИ-ПРОМЕНИ : Сава за Маринику вучићевац

Foto: Printskrin

Ona je u njegovim poslednjim izjavama prepoznala udar na predsednika SSP Dragana Đilasa, a Manojlovićeve "argumente" okarakterisala kao one koje je čula od "Vučićevih tabloida i trbuhozboraca".

Tepićeva je istakla da je "više iznenađuju ljudi sa političkim ambicijama s ove opozicione strane, poput Manojlovića, koji "koristi svaku priliku da ih napadne".

- Dragana pod obavezno, na način koji sam, moram priznati, čula samo od tih zekićki i radovanovića - rekla je Tepićeva za "Danas". - Tvrdnja da je Dragan nas, njegove stranačke koleginice, naterao da štrajkujemo glađu da bi on imao mandat i imunitet, potpuno je uvredljiva za sve. Legitimno je imati političke ambicije, ali ne na način da neko drugi godinama plaća cenu borbe i oslobađanja Srbije sopstvenom i ugroženošću svoje dece, da je svakodnevno meta najjezivije hajke, a onda vi u tome vidite svoju priliku i zgodnost za pljuckanje sa strane uz nekakav ego-performans.

Odgovarajući na optužbe Tepićeve, Manojlović je poručio da "ne želi da se bavi ličnim raspravama", već da će se njegov pokret preusmeriti na teme koje su važne za Srbiju:

- Mislim da sve koji žele dobro Srbiji treba da zanimaju tri teme: izborna krađa, sprečavanje ekološkog uništavanja kroz iskopavanje litijuma i progon stanovištva i gašenje srpskih opština koje se sprema na KiM - naveo je na mreži "Iks".

Klačar: Žustra retorika

Izvršni direktor CeSID Bojan Klačar za "Novosti" ukazuje na činjenicu da Manojlović ima podršku u građanskoj opoziciji, navodeći da on nije skrivao ambiciju da se politički angažuje, a da su lokalni izbori koji predstoje prilika za to:

- Retorika između Tepićeve i Manojlovića je malo žustrija nego što se moglo očekivati, ali nije ni neočekivana, s obzirom na to da on nije deo "Srbije protiv nasilja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona