DABIĆ: Ćuta naučio samo ono što mu Đilas izdiktira

Novosti online

16. 11. 2023. u 15:31

DRŽAVNI sekretar Đorđe Dabić odgovorio je predsedniku Ekološkog ustanka i kandidatu za poslanika na listi "Srbija protiv nasilja" Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je izjavio danas da će posle smene aktuelne vlasti svim penzionerima biti vraćene penzije koje su bile umanjene od 2014. godine.

ДАБИЋ: Ћута научио само оно што му Ђилас издиктира

Foto: SNS

- Ćuta se vodi onom narodnom, videla žaba da se konj potkiva pa digla nogu.

Rešio najpoznatiji uličar u Srbiji da priča o ekonomiji, platama i penzijama i samo na jednu sitnicu zaboravio - da konsultuje zvaničnu statistiku.

Obećao taj veliki stručnjak penzionerima da će im povećati penzije u odnosu na 2014, ali prevideo da je to već urađeno i to više puta.

Kumulativno gledano penzije su danas veće za 50% u odnosu na 2014. godinu, a uz novo povećanje koje sledi u oktobru taj iznos će biti preko 60%.

Kad govorimo o zaradama tu je zvanična statistika još neumoljivija - prosečna plata podignuta je sa 329 evra na sadašnjih 820 evra, minimalac je sa sramnih 15.000 dinara povećan na sadašnjih 47.000 uz dodatno povećanje koje sledi u januaru na preko 50.000 dinara.

Džaba je sve ovo govoriti Ćuti, čovek naučio samo ono što mu Đilas izdiktira, nit zna koja je tema niti je u stanju da shvati.

A nije ni čudo - posle 10-ak vinjaka nikome nije do brojanja.

Uzalud su pokušaji da objasne neobjašnjivo, da nas ubede da je bolje bilo kad se nisu gradili auto-putevi, brze saobraćajnice i pruge nego danas kad se grade. 

Teško će nas ubediti i da je bolje bilo kad su za 10 godina izgradili ukupno 0 bolnica, kliničkih centara i domova zdravlja nego danas kada ih imamo 147 što izgrađenih što renoviranih.

Ne daju se ni penzioneri tako lako prevariti, znaju dobro ko laže a ko govori istinu pa i ne čudi činjenica da upravo oni listom glasaju za Vučića i SNS koja im je stabilizovala penzije i podigla životni standard.

Istina će uvek pobediti laž baš kao što će na izborima ubedljiva većina nikad glasnije poručiti svima da Srbija ne sme da stane - naveo je Dabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)