BRNABIĆ: Svaki trenutak u Kini koristim za razgovore sa privrednicima

Tanjug

06. 11. 2023. u 09:24

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, koja se danas sastaje sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, svoju radni posetu Pekingu započela je sastancima sa kineskim kompanijama.

БРНАБИЋ: Сваки тренутак у Кини користим за разговоре са привредницима

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Ona je razgovarala sa predstavnicima HBIS grupe koja je vlasnik smederevske železare, a potom i sa kompanijom JD.com o mogućnostima promocije srpskih proizvoda i turističkih potencijala Srbije na kineskom tržištu.

Premijerka je navela da koristi svaki trenutak boravka u Kini za razgovore sa kineskim privrednicima kako bi se obezbedile nove investicije.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Brnabićeva je posetila i Institut za genetiku i razvojnu biologiju Kineske akademije nauka. U razgovoru sa predstavnicima genetičke i bioinformatičke kompanije BGI, koja ima razvojni centar u Beogradu i 17 zaposlenih inženjera, Brnabićeva je rekla da podržava saradnju sa tom kompanijom koja je, kako je rekla, centralna tačka Bio4 kampusa.

BGI kompanija je partner za sekvenciranje genoma i bioinformatiku, sarađuje i sa fakultetima iz Srbije i naučnim institutima i stipendiraju studente iz Srbije.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

- Jako sam srećna što imamo sistem školarina i razmenu studenata. Bez toga ne bismo uspeli da ostvarimo svoju biotek strategiju - istakla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: VUČEVIĆ NA MITINGU U LESKOVCU: Ovo su najvažniji izbori u 21. veku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024