BALINT PASTOR VRŠILAC DUŽNOSTI PREDSEDNIKA SVM: "U ovom teškom periodu, stranka ne može da ostane bez lidera"

Tanjug

06. 11. 2023. u 10:00

SAVET Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je jednoglasno doneo odluku da se, nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora, za vršioca dužnosti predsednika SVM izabere Balint Pastor, saopštila je danas ta stranka.

БАЛИНТ ПАСТОР ВРШИЛАЦ ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА СВМ: У овом тешком периоду, странка не може да остане без лидера

Foto Tanjug

Na sednici održanoj 31. oktobra nakon smrti Ištvana Pastora, Savet SVM je jednoglasno doneo odluku da se poslovi predsednika stranke do sledeće izborne skupštine stranke povere potpredsedniku Balintu Pastoru.

- U ovom teškom periodu, s obzirom na raspisivanje parlamentarnih izbora, stranka ne može da ostane bez lidera - navodi SVM.

Savet SVM je saopštio da u vanrednoj, tragičnoj situaciji, u Balintu Pastoru vidi garanciju da nastave sa započetim radom i prenesu  "ogromno političko nasleđe Ištvana Pastora".  

Dodaju da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u registru političkih stranaka od 1. novembra upisao Balinta Pastora za zastupnika stranke.

Savez vojvođanskih Mađara je jedinstven, i svi se rukovode ciljem da se 17. decembra postigne rezultat kojim bi se predsednik Ištvan Pastor ponosio, saopštila je ta stranka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024