TRAŽIMO SAMO ISTO KAO ZA UKRAJINU: Predsednik Vučić o poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Novosti online

20. 09. 2023. u 19:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde se održava sednica sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odakle se obratio javnosti.

ТРАЖИМО САМО ИСТО КАО ЗА УКРАЈИНУ: Председник Вучић о поштовању територијалног интегритета Србије

Foto: Printskrin Tanjug

- Samo mi tražimo da kako se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas, a to je teritorijalni integritet Republike Srbije. Biće interesantno, ja sam uzeo i izvadio od prethodna dva dana sve što su govorili, od predsednika Bajdena koji je imao veoma dobar govor, usaglasio bih se s njim, samo da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji - poručio je Vučić.

On je obajsnio da mnogi hoće da svoje resurse koriste za bogatstvo svojih ljudi i da to ne može da se zaustavi.

- Srbija je upravo zajedno i sa tim željama, ali želi da sarađuje sa svma. Samo tražimo da nam se obraćate sa poštovanjem, da nam ne vređate inteligenciju. Da nam ne govorite o jednim principima za Ukrajinu, a potpuno drugačijim za Srbiju. Kada smo krivi, recite "krivi ste", ali kada nismo nemojte da govorite da jesmo. Nemam problem sa tim koliko će neko tekstova da plati protiv mene, ili priloga da objavi. To je jedna borba iz koje oni ne mogu da izađu kao pobednici. Borba će biti duga, ne laka, ali sam siguran da će slobodarski svet da pobedi - dodao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (85)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)