BEĆIROVIĆ NAPADA VUČIĆA I ZA ONO ŠTO NIJE IZGOVORIO Kabinet predsednika: "Slaćemo mu govore na ruke..."

V.N.

04. 08. 2023. u 16:28

BOŠNjAČKI politički krugovi u Sarajevu počeli su da napadaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i za ono što - nije izgovorio. To proizilazi iz saopštenja člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića, koji je komentarisao dvodnevnu posetu šefa naše države Republici Srpskoj.

БЕЋИРОВИЋ НАПАДА ВУЧИЋА И ЗА ОНО ШТО НИЈЕ ИЗГОВОРИО Кабинет председника: Слаћемо му говоре на руке...

Foto: Printskrin/BHRT

- Vreme je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prestane izbegavati reč suverenitet i počne konkretno poštovati suverenitet države BiH. Sadržaj odnosa bh entiteta sa susednim zemljama može proizlaziti samo iz nadležnosti koje imaju entiteti. Dakle, tim sporazumima ne može se i ne sme zadirati u nadležnost države BiH - istakao je Bećirović.

On je podsetio, kako kaže, i na "dodatne nadležnosti koje su u skladu sa aneksima 5-8, kao i nadležnosti koje su potrebne da se očuva suverenitet, teritorijalni integritet, politička nezavisnost i međunarodni subjektivitet države".

Inače, predsednik Vučić je danas, kao i mnogo puta do sada, bio precizan kada je reč o odnosima naše zemlje sa BiH. On je ukazao na to da Srbija "u potpunosti poštuje povelju Ujedinjenih nacija i ne bira da li nam ona odgovara u pojedinim slučajevima".

On je podvukao da je naša država "poštovala, i poštovaće sve norme Dejtonskog sporazuma i teritorijalni integritet BiH, a da isti odnos očekuje i od Sarajeva u budućnosti".

- Poštujemo Dejtonski sporazum iz kojeg je izrastao Ustav BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda i njihov svaki dogovor. Smatramo da je važno da na isti način ta zemlja poštuje teritorijalni integritet Srbije, što nije bio slučaj prilikom glasanja u Savetu Evrope - kazao je Vučić.

Tragom nečuvenog saopštenja Bećirovića, potražili smo odgovor i u kabinetu prvog čoveka Srbije.

- Nema nam druge nego da ubuduće Bećiroviću unapred i na ruke šaljemo svaki govor predsedniak Vučića - naveli su naši sagovornici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (12)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024