VUČIĆ: Pod najtežim smo pritiscima

Novosti online

22. 06. 2023. u 08:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će otići danas u Brisel da razgovara sa Žozepom Boreljom.

ВУЧИЋ: Под најтежим смо притисцима

Foto: RTS Printskrin

- Neću razgovarati sa Kurtijem, jer razgovor s njim nema nikakvog smisla. On nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu, i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjopolitičkim stvarima u centralnoj Srbiji - kazao je Vučić.

Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da proteraju Srbe sa celog Kosova i Metohije, kazao je on za RTS.

- Ako analizirate ove stvari površinski, nije dobro, stvari su ozbiljnije. Kurti je promenio odluku, dozvoljava ulaz robe sa stranim tablicama, a je li neko razmislio o kakvom je bezobrazluku reč. Odluka znači da ne možete da uvezete hleb u Raški, niti kiseonik u bolnicu, ni vodu ne možete da uveze. Ali ste zato dobrodošli ako treba da zarađujete pare za strane kompanije. Kako ih nije sramota da se hvale takvom odlukom - rekao je predsednik.

On je naglasio da je Srbija u teškoj situaciji.

- Mi smo sami u ovome, moramo da razumemo sopstvene snage. Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumeju da je zemlja u teškoj situaciji. Pod najtežim smo pritiscima. Po pitanju KiM razgovaramo samo sa kolektivnim zapadom. Onda se zapitate kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora nema. Pogledajte Eskobarove izjave, sve ćete da razumete i vidite u kakvoj je užasnoj situaciji Srbija - kaže Vučić.

Ističe da zna da je Srbima na Kosovu i Metohiji "prekipelo i doteralo cara do duvara".

- Na zapadu misle da je moguće da se teror nad Srbima nastavlja - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (145)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!